tiistai 1. toukokuuta 2012

Tuulista Vappua

Liki kuusi viikkoa on käsityöpöydälläni lojunut paripuoli sukka odottaen, että aloittaisin sen toisen. Ensimmäisen tein edellisellä matkalla mökiltä kotia. Aina on jotain muuta mennyt ohi, muka mielenkiintoisempana. Sillä mitä mielenkiintoista on ihan perussukassa, jossa kerästä pitäisi etsiä se oikea kohta, mistä aloittaa saadakseen parin toiselle. Eilen sen sitten vihdoin aamulla aloitin ennen töihin lähtöä. Illalla jatkoin sukkaa lasten ollessa viettämässä vappuaattoa, mieskin oli lentopallossa. Sain olla ihan kaikessa rauhassa. Innoissani en huomannut, että aloituskohta ekassa sukassa ei ollut ihan raidan alussa, vaan jossain välissä. Toisen sukan varsi rupesi näyttämään oikean pituiselta, mutta väri ei vaihtunut vielä. Laskin kerrokset ja siinä huomasin, että hieman oli raidat sivussa. En ryhtynyt purkamaan, vaan katkaisin langan ja tasasin raidat aloittaen kantapään oikeasta kohdasta. Näin sukan kantapäät ja lavat tulivat samanlaiset. Varsissa on hieman heittoa, mutta ei tuota taida juostessa huomata.

Lanka: Superba Safari 4 -fädig, 71 g.
Malli: ihan oma perussukka
Puikot: 2,5 numeron bambusukkikset

Piipunhattu on jytissyt tänä vappuna. Ulkona näyttää kyllä kauniilta, mutta melkoisen kylmä tuuli siellä on. Hyvin on siis päivä kulunut sisällä käsitöiden parissa.

5 kommenttia:

 1. Itsekin istun onnellisena sisällä ja seuraan, miten järvi vapautuu jäistä ihan silmissä, tuulee niin kovaa. Siksi voikin hyvällä omallatunnolla nauttia käsitöiden maailmasta!

  VastaaPoista
 2. Olet tarkka raidoittaja, minä taas en yhtään, olen kai liian suurpiirteinen siihen. Mutta hienot sukat on tuollaiset jämpit, kdehdin tarkaa luonnettasi!

  VastaaPoista
 3. Kauniin sävyiset sukat. Ja raidat ovat hyvin kohdallaan!

  VastaaPoista
 4. Olet oikeassa Kardemumma, ei niitä juostessa huomaa =D
  Kerrassaan hauskasti kirjoitettu. Oikein naurahdin.

  VastaaPoista
 5. Olen samanlainen sukantekijä kuin sinä, että aina pitäisi raidat olla just saman pituiset..niin ja niin monta kerrosta tätä väriä..

  Tosi on että perussukassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta niitähän neuleblogit on pullollaan! ;o))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.