sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ovi jota etsit

Vietimme pitkän viikonlopun Tallinnassa. Matkaan mahtui monenmoista ja reissu oli mukava. Jaloissa kyllä tuntui päivittäiset pitkät lenkit kaupungilla, mutta se ei haitannut. Seura oli hyvää ja kaikin puolin tyytyväinen olen matkaan. Harrastin myös lankaliikebongausta. Pääsimme lauantaina käväisemään ystävättäreni kanssa Karnaluksissa. Linja-auto pudotti meidät kadun toiseen päähän, joten ei tarvinnut kaukaa kävellä. Jollei minulla olisi etukäteen ollut niin paljon tietoa tästä C-rapusta, en olisi kyllä koko lankakauppaa löytänyt. Niin salaperäiseen verhoon se oli itsensä verhonnut. Rappukäytävään astuttua mentiin vielä toisestakin ovesta sisään ja sitten portaita ylös. Ihan pieni kyltti: Karnaluks oli siinä ovikellon luona. Kelloa kun soitti, soi summeri, että tiesi oven avata. Ja oven takaa paljastui aivan valtava lanka- ja tarvikemäärä. Huh. Keskityimme tällä kertaa vain niihin lankoihin.
Ja lankojahan piisasi laatikoittain. Paljon oli tekokuituisia lankoja, mutta löydimme haluamaammekin. Villaa ja villasekoitetta. Paikka oli siisti, vaikka kuvittelisi helposti tämän tavaramäärän keskelle riittävän paljon pölyäkin, mutta eipä vain ollut.
Näissä kuvissa vain pieni murto-osa kaupan valikoimista. Aika ei riittänyt kuvaamiseen vaan kiertelimme etsimässä haluamiamme lankoja pujotellen tämmöisten laatikkokasojen väleissä. Puikkoja oli yksi pitkä seinällinen ja nappeja, nauhoja sun muita aivan uskomattomat määrät. Kaikki siististi järjesteltyinä. Kävelimme Karnaluksista Vanhan kaupungin toisella puolen olleelle hotellillemme kantaen ostamiamme lankoja. Mukavaa reippailua ja suunnistusta. Bongattu lankaliike: Karnaluks.

9 kommenttia:

 1. Kiitos matka seurasta . Hauskaa oli ja lankoja löytyi riittävästi.

  Marja

  VastaaPoista
 2. Oi, jospa joskus pääsisi tuonne hypistelemään noita lankoja, sekaisin varmaan menisin....
  -Armi-

  VastaaPoista
 3. Hienosti opastit tuonne ihmemaahan! ;) Viime aikoina on mielessäni itänyt ajatus, jospa tekisi retken... Arvaat varmaan, mitä tämä postaus tekee. ;D Mutta aika näyttää.

  VastaaPoista
 4. - No, sielläpäinhän meikäkin oli, mutta ei siellä tuollaista ihmemaata ollut, onneksi, meikähän olisi seonnut ihan lopullisesti.
  Kiitos vaan opastuksesta, tiedä vaikka joskus - - -
  -t-

  VastaaPoista
 5. Just niin...sanoinhan mä tästä jo blogillani!!!!!

  VastaaPoista
 6. Miten selvisitten niin "vähillä" ostoksilla, että jaksoitte jalkapelillä kantaa ne hotellille? :)

  VastaaPoista
 7. Kävin tuossa samaisessa kaupassa pariviikkoa sitten. sinne on helppo mennä ratkalla 2 ja jäädä linjäautoaseman kohdalla pois. Minua erityisesti mielytti Karnaluksen vastapäätä, kadun toisellapuolella oleva pieni lanka ja käsityömyymälä. Siellä oli paljon laatulankoja eikä kallita. Lanka ja käsityöliikkeitä Tallinasta löytyy vaikka kuinka paljon.Haluaa pian uudestaan.
  t.Riikka

  VastaaPoista
 8. Minä taas kävin siinä pienessä lankaliikkeessä vastapäätä kun en tätä kauppaa löytänyt!Byää...No ostin sieltäkin halpaa lankaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.