maanantai 21. toukokuuta 2012

Tuliaisia Virosta

Virontuliaisina oli koko joukko valokuvia, joissa on ideoita ja malleja. Kysyimme luvan ja kuvasimme vasta luvan saatuamme. Näissä itse hansikkaat ovat tehty koneella, mutta kirjonnat käsin. Todella kauniita käsineitä. Ja malleja. Pöydän alla muuten näkyy pellavaa, jota toin yhden ison kartion. Siitä on suunnitelmat valmiina.
Villapaitamuuri, joksi tämä kuja on nimetty turistien keskuudessa. Näitähän siellä piisaa ja paljon. Vanhan kaupungin laitamilla. Mutta yllättävät hintaerot vain löytyivät. Yhdestä neuleesta oli hinta aluksi 20 e ja se kohosi koko ajan kunnes viimeisin hinta, minkä katsoimme oli 59 e. Ihan samasta tuotteesta oli kyse koko ajan. Tarkkana siis kannattaa olla, mitä ja mistä ostaa.
Meillä ilmeisesti meinataan tehdä jotain valkoista... Tätä tuli kotiin 10 kerää... ettei loppuisi aivan heti.
Samoin tätä lankaa rahtasin mukanani 10 kerää. Nyt minulla on varastossa jotakin laatua vähän enemmänkin, että saa tehtyä isompaa.
 Lisää valkoista, tällä kertaa kuitenkin luonnonvalkoista ja vain kaksi kerää. Sukkalankaa.
Ja pitihän sitä yksi vyyhti vironvillaakin tuoda, kun satuttiin bongaamaan. Eikä tässäkään vielä kaikki tuomiseni. Jokunen muu keräkin sekä joitakin sukkapuikkoja hyppäsi kassiini ja uiskenteli Suomeen.

8 kommenttia:

 1. Johan noista saa kudottua melkein mitä vaan. Varmasti jotain oikein kaunista niistä tulee

  VastaaPoista
 2. Oi,sinulla on ollut ihana viron reissu ja Karnaluksissakin olet päässyt käymään. Se on kyllä tosi ovelassa paikassa,että ei uskoisi sieltä sellaisen ihanuuden löytyvän!

  VastaaPoista
 3. Mukavalta näytää tuliaiset! Ei varmaan ihan heti lopu kesken:)

  VastaaPoista
 4. - Ai,ai,ai,ai,ai! Ihania lankoja!!!
  Tuonne! Heti, kun olen entiset langat käyttänyt. Siis, ei koskaan.
  -t-

  VastaaPoista
 5. Kauniita hanskoja =D
  kiitos kun meillekin ne näytit.

  VastaaPoista
 6. Ihania lankoja ja kauniita neuleita, niin virossa kuin sinunkin tekemäsi. Enpä ole vielä kertaakaan lankaostoksilla käyny, ois kyllä ollu mahdollisuus, mutta kun on nurkat täynnä lankaa niin järki on voittanut. Mukavaa on sen takia katsella täällä muiden lankaostoksia, mahtanevatko olla kuinkakin paljon edullisempia?

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne langat siellä on vain reilusti halvempia kuin täällä. Paitsi Novita. Se oli jopa kalliimpaa. Pitää vain tietää, mitä ostaa ja tietää Suomen hintataso. Esim: Regia silk 1,50 kerä, Suomessa 6 euron paikkeilla. Neulepuikot (bambuist) kolmasosa Suomen hinnoista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.