keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pariisittaren ylipolvensukat

Pitkä taival aloituksesta varpaisiin on tehty. Lanka on Novitan vanhempaa tuotantoa ja näihin käsialalleni oikea puikkokoko oli 2,5. Tämä lanka tuoksui vielä villalle, kun kostutin sukat ja oioin ne mittoihinsa. Nyt sukat on valmiit. Näitä oli kyllä ihan oikeasti kiva tehdä ja yllättävän nopeasti ne valmistuivat. Välillä tuli vain tehtyä vähän muutakin, välipaloina.
Kuvissa sukat näyttävät aivan harmailta, mutta kyllä oikea väri on semmoinen vaalea ruskea, harmaaseen vivahtava. Lanka kiiltää kauniisti ja oli miellyttävää kutoa. Kummassakaan sukassa ei ollut kuin kaksi langanpäätä pääteltävänä. Ei siis solmun solmua matkan varrella. Ja siitähän neuloja tykkää.
Pituutta näillä on ja malli ihastui sukkiin niin, että saan tehdä toisetkin. Olivat kuulemma ihanan lämpimät jalassa. Sukkaa saikin kokeilla moneen kertaan mallin jalkaan, sillä ei minulla mitään silmukkamääriä ollut hommaan ryhtyessä. Sukat vain muotoivat siinä matkan varrella.
Nämä sukat matkaavat kuitenkin joulupukin mukana eräälle pariisittarelle lämmittämään viluisia varpaita. Mutta kyllä minäkin voisin tämmöiset jalkaani vetäistä, näillä pakkasilla varsinkin.
Malli: Pariisitar, Kardemumman oma
Lanka: Novita Nalle väri 602 vaalea harmaanruskea, 184 g
Koko 37
Puikot: ruusupuiset nro 2,5

26 kommenttia:

 1. Ihanan lämpimät sukat ja vielä kiiltääkin, kyllä pariisitar saa olla onnellinen lahjasta!

  VastaaPoista
 2. Mahtavat! Näen jo mielessäni Pariisin... :)

  Onko mahdollista saada pitsikuvioon lyhyttä ohjetta?

  VastaaPoista
 3. Pitsikuvio: 2n, 3o, 2 n, kolme kerrosta näin, 4. kerros: 2n, langankierto, nosta 1s neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen ja nosta neulomatta nostettu niiden yli, langankierto, 2 n.

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniit sukat - taas kerran. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat!

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Kauniit pitsisukat ja varmasti lämpimät. Minäkin tykkään, kun ei tarvitse päätellä turhia lankoja!

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniit! Minullakin on vielä monta kerää vanhaa Nallea jäljellä ja tykkään siitä kovasti. Voisitko vinkata monellako silmukalla aloitit? Takanako ei ole tuota pitsiraitaa ollenkaan? Ja kavennukset takaosan sileässä neuleessa? Tuollaiset pistän puikoille heti kun saan tämän viikon urakan pojan joululahjapeitosta virkattua....

  T. marjo-riitta

  VastaaPoista
 8. Alussa minulla oli 80 silmukkaa, pohkeessa ryhdyin kavennuksiin. Pitsiraitoja on vain edessä, takana sileää, kavennukset keskellä takana.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Kardemumma! Katsonpa laitanko, tuonne taakse saumaraidaksi yhden pitsiraidan....ja minun omistani taitaa tulla ihan harmaat. Tuota ihanaa kaurapuuron väriä ei taida olla enää tarpeeksi....Menen tästä virittelemään puikoille "linnan juhla"-neuletta ;).

  Hyvää itsenäisyyspäivää teille!

  marjo-riitta

  VastaaPoista
 10. Upeat, kerrassaan! Hameita käyttävät pohjolan neidot kiittävät ohjeesta varmasti, tuollaisilla tarkenee salonkikelpoisesti kylmemmässäkin kelissä.

  VastaaPoista
 11. On kyllä niin kauniit sukat, että minunkin oli ihan pakko aloittaa pukinkonttiin yhdet tälläiset.Langaksi valkkasin punaisen Nallen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.