perjantai 28. joulukuuta 2012

Mitä yhdestä raitakerästä

Ostin taannoin kerän Novitan raitalankaa. Ensin kudoin siitä yhdet lapaset. Solmukin tuli toisen lapasen kohdalla, eikä lanka jatkunut siitä suoraan, piti hieman tasata väriraportteja. Lapaset valmistuivatkin sitten nopeasti. Mutta kerää jäi vielä ihan reilusti...
Joten kudoin toiset lapaset. Liki samanlaiset, mutta aavistuksen eri kokoiset. Kummastakin lapasparista jäi pieni lankakeränpoikanen, kun tasasin väriraportteja toista lapasta alkaessani. Näidenkin jälkeen lankaa oli jäljellä noiden tasauspikkukerien lisäksi vielä kolme raitaraportillista. Mitähän siitä saisi? Pengoin hieman lankavarastojani ja löydin kaksi kerää mukavan joulunpunaista Viking Villeä. Jos näitä vaikka yhdistäisi. Tuumasta toimeen:
Viking Villet olivat pieniä, 50 g keriä, joten niistä tuli sopivasti sukka kerästä, kahdesta siis pari kokoa 38. Ja jatkamalla tuolla raitalangalla sain varretkin hieman pidemmät. Kaikkiaan siis sain menemään kolme kerää varastoistani ja sain sukat ja kahdet lapaset. Jäljelle jäi vain pieniä keränloppuja odottamaan kavereita.
Mallit: Kardemumman oma lapanen ja sukka kokoa 38.
Lanka: Novita 7 veljestä raita ja Vikin Ville, punainen, yhteensä 229 g lankaa.
Puikot: Nro 3 bambuiset.

Hämmentävää jälleen tämä lankakerien painoilmoitukset. Raitalankakerä oli 150 g ja Viking Villet yhteensä 100 g. Eli lankaa oli siis 250 g, josta meni 229  g. Vaakani on myös tarkka, joten en usko punnitusheittoonkaan tätä. Jäljelle jääneiden kerien paino yhteensä on 17 g, joten jälleen hävisi 4 g lankaa. Jännä oli myös huomata, miten toinen Viking Ville meni melko tarkkaan, toisesta jääden sen pikkukerän verran lankaa. En usko kutoneeni toiseen sukkaan niin paljon enemmän lankaa vaan kerissä todella oli eri metrimäärää lankaa alunperinkin.

19 kommenttia:

 1. Hyvin olet saanut kerät kuitenkin kulumaan, minulla jää noita nöttösiä aina.

  VastaaPoista
 2. Väitetään, että lanka kuivuu ajan kanssa, siitä johtuisi painon pudotus, tiedä sitten... Kauniit sukat sait lapasten kaveriksi!!

  VastaaPoista
 3. Kivat lapaset ja sukat, aivan ihania käsitöitä teet.
  -erja-

  VastaaPoista
 4. Kauniita perusneuleita, juuri niitä joita tulee ehkä eniten käytettyä. Ja hienosti sait langat käytettyä.

  VastaaPoista
 5. Olet tehokkaasti käyttänyt langat. Raitalanka on tosi kivan väristä.

  VastaaPoista
 6. ai että, on niin kivan näköisiä nämä ihan vaan perus jutut :)

  VastaaPoista
 7. Paljon tuli kerästä :) Erityisesti tykkään sukista, todella kauniit!

  VastaaPoista
 8. Oi miten pirtsakoita neuleita. Mukavaa loppuvuotta Sinulle

  VastaaPoista
 9. Perus on paras. Kauniita käyttötamineita.

  VastaaPoista
 10. Kauniin värisiä. Juuri tuota lankaa en cittarin alesta löytänyt, mutta muuten haksahdin ostamaan kahdeksan kerää novitan lankoja - no kun halvalla sai ;) t. Eija

  VastaaPoista
 11. Siistiä työtä jälleen!Uskomattoman paljon sitä kerästä riittää. Itsekin tykkään käyttää kaikki langat mahdollisimman tarkoin johonkin mielekkääseen. Sinulla on ihana ja ideoita pursuava blogi. Käy vierailulla minun blogissani, siellä on sinulle jotakin:o)

  VastaaPoista
 12. Ovat tosi kauniita! Minä tein ihan samasta lapaset, sinun on vaan paljon kauniimmat kun nuo peukalot olet tehnyt samanväriseksi:)) Kuinka monta silmukkaa sinun lapasessasi on? Minulla tuli vähän jämptin kokoiset.

  VastaaPoista
 13. Kauniita, kauniita! Harmi, että juuri tuo Raita- väri on myynnissä vain tämän syksyn, ja loppuu vuoden lopussa - ihan liian vähän myyntiaikaa tuo puoli vuotta. Cittarissa myytiin juuri 5eurolla poistuvia värejä.

  VastaaPoista
 14. Kauniita, kauniita!

  Matkalla Poriin luin jossain huoltoasemalla nopeasti Aamulehteä ja siinä oli villan matkasta langaksi by Novita. Narumainen lanka lopuksi hörhötetään tai jotain vastaavaa höyryllä ja sitten keritään. Tässä kohdassa ajattelin, että se selittää miksi 150 gkerästä neuloo sukkia esim 140 g. Tiedä häntä!
  Vitsit kun inhoan solmuja noissa raitalangoissa, tuon samaisen langan kanssa tappelin sukkia tehdessä--tein niitä vielä huonossa valaistuksessa (mm.yöllä valvoessa) ja raitoja olikin 5 erilaista eikä kolme. Mutta on niitä solmuja On linen langassa-viimeksi tänään ja Noro harmitti eniten kalleutensa takia.

  VastaaPoista
 15. Ihanat sukat ja lapaset olet tehnyt! Olen täällä sivustolla aiemminkin käynyt ja nyt liityin lukijaksesi, neulon itse jonkin verran, mutta pää intohimoni on kyllä tilkkutyöt. Sinulla on niin kauniita töitä!

  VastaaPoista
 16. Jos ne 4 grammaa on mennyt niissä päätellyissä langoissa? Kun ainahan sinne - ainakin mulla - jää sen verran pitkiä lankoja ettei kaikki uppoa päättelyyn vaan osa leikataan pois.

  VastaaPoista
 17. Ihanat sukat ja lapaset. Hyvä idea tuossa sukanvarressa käyttää jämälankaa. Töitäsi olen paljon ihaillut rekisteröitymättä mutta nyt liityin lukijaksesi ja kerään idoita omiin juttuihini ja inspiraatiota toteuttaa niitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.