lauantai 16. helmikuuta 2013

Toipilaan pieniä töitä

Sairasvuoteella ei juuri kudottu. Jaksoin jonkin verran selailla nettiä ja silmiini pisti TiiQ peittoon tekemät palaset. Meillä töissä kerätään peittopaloja ja käsityökökkäläiset kokoavat niistä sitten peittoja vietäväksi paikkakunnan hoivalaitoksiin vanhuksille käyttöön. Siinäpä toipilaalle sopiva pikkutyö tehtäväksi. Olen jo jonkin aikaa etsinyt mukavia, vähän erilaisia paloja tehtäväksi ja löydinkin viimein sellaisen. Kyllähän tämäkin malli vei aikaa, paljon ei jaksanut aluksi kutoa. Kumman huonoon kuntoon kuume viekin, kun sitä on monta päivää peräkkäin. Toinen pala valmistui vähän joutuisammin kuin ensimmäinen. Paluu puikkojen äärelle on edessä.

Malli: Leaf Lace Washcloth by Jan Eaton, Ravelry
Lanka: Novita Ilona, 40 g.
Puikot: Nro 4 bambuaddit.

Tein hieman pienemmät kuin mallissa, lankani eli siten paremmin haluttuun palakokoon. Lanka on ihan sekoitelankaa, mutta kaunis kiilto lappuihin tuli kastelun ja pingotuksen jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Tuntuu, että kaikkien blogeissa, joissa olen tänään vieraillut, on tauti meneillään.
  Jokohan se kohta hyppää ruudulta tännekin?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi jo paremmalla puolella. Tämä taitaa olla sitä tautisinta aikaa. Hiihtolomaviikkot on oikein taudinvaihtoviikkoja.

   Poista
 2. Thanks for the link to the Ravelry pattern. I love your blog.

  VastaaPoista
 3. kauniita lappuja olet jaksanut taudista huolimatta väkertää!

  VastaaPoista
 4. Ihania tilkkuja. :) Olisikohan mallista oikeasti myös pesulapuksi/tiskirätiksi, vai ovatkohan pitsireiät sellaisessa epäkäytännöllisiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli ihan samat ajatukset ja ajattelinkin, että kokeilen. Tuohan on niin kaunis malli ja saahan tiskirättikin olla soma...vai :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.