sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pöllöt vihertää

Joskus muodostuu ongelmaksi löytää jotain tiettyä värisävyä lankojen värikartoista. Yksi haasteellinen väri tuntui olevan keväänvihreä tai lime. Ainakin näin syksyllä. Lisäksi sille hyvän väriparin löytäminen kirjoneuleeseen oli myös haasteellista. Ihan kaikki eivät erotu tarpeeksi. Lopulta kuitenkin kaikki osuivat kohdilleen ja keväänvihret pöllöt valmistuivat. Olen näitä pöllöjä tehnyt Janne-langasta, sen värikartasta ei tuota vihreää löytynyt. Lopulta eräässä kaupassa oli Novitan keväänvihreää muutama kerä jäljellä, joten väri löytyi. Janne on hyvin saman paksuista, joten sieltä valitsin luonnonvalkoisen tälle vihreälle kaveriksi. Janne on vain hieman pehmeämpää ja lämpimämpää, sillä siinä on enemmän villaa.
Vaikka tehdessä eivät värit niin selvästi erottuneet toisistaa näkyvät ne valmiissa lapasissa kauniisti toisistaan. Työn katsominen vähän kauempaa saa ihmeesti sen näyttämään erilaiselta. Lisäksi pilvinen päivä vei vähän hohtoa tuolta langalta, luonnossa on heleämmän vihreää. Tänään on ollut melko harmaa päivä ja välillä on vähän satanutkin, joten kuvausilmoja ei ole juuri ollut.
Loppuviikosta sain lisäystä Janne -varastooni ja pääsin kutomaan jälleen harmaita pöllöjä. Juuri ja juuri yksi kerä riittää tuohon pohjaväriin. Nyt oli kerässä pari solmua, joten piti aavistus ottaa toisesta kerästä apua, että sain langan lapasiin riittämään. Tummaa harmaata jäi 10 g jäljelle. Kuvissa harmaat pöllöt eivät vielä ole aivan kuivat kostutuksen jäljiltä, niin tuoreet nämä pöllöt ovat.
Vaikka olen näitä monet jo tehnyt, niin silti malli jaksaa viehättää. Enkä ole sitä vieläkään oppinut ulkoa. En ole kyllä yrittänytkään.
Malli: Horatio and Oren (Rav), koko aikuinen.
Lanka: Asa Gjestal Janne, 77 g, värit tummanharmaa 427 ja harmaa 403
Novita 7 veljestä vihreä, väri 319 ja Asa Gjestal Janne, luonnonvalkoinen 400, yhteensä 81 g.
Puikot: KnitPro nro 2,75 ja nro 3

16 kommenttia:

 1. Kauniita lapasia, kuinka helposti saa Ravelrysta ostettua noita ohjeita, pitääkö olla paypall tili?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen ostaminen on helppoa. Ei välttämättä tarvitse paypalia - luottokorttikin riittää, mutta turvallisinta se on paypalin kautta.

   Poista
 2. Nää on vaan joka kerta niin ihania nää sun lapaset :)

  VastaaPoista
 3. Huikean ihania ovat molemmat.. tykkään tuhannesti:)

  VastaaPoista
 4. Tilasin aamulla omat pöllöni Ravelrystä ja nyt on puikoilla ikivanhaa teräksenharmaata Nallea, johon kuvioksi tulee kirjavaa vaaleanruskeaa, Nallea luultavasti sekin.

  VastaaPoista
 5. mukavan näköisiä nuo pöllö vanttuut.

  VastaaPoista
 6. Tää vihreä näyttää jotenkin ujolta ;)

  VastaaPoista
 7. Ihanat nuo vihreä-valkoiset :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä on tosi kauniita pöllölapasia. Vihreä+valkoinen, sopivat hyvin yhteen, hempeät. Kivasti olit kuvannut, syyslehdet mukana.

  VastaaPoista
 9. Horkku-oorenit ovat kyllä aina söpöt :)

  VastaaPoista
 10. Ihanat! Haluasin itselleni tämmöset, mutten osaa neuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita viestiä sähköpostiini, niin eiköhän sinulle tämmöiset saada aikaiseksi.

   Poista
 11. Todella hienoja neuleita olet tehnyt. Olisiko sinulla antaa vinkkiä kirjoneuleen onnistumiseen aloittelijalle? Sukkia olen neulonut muutaman vuoden, ja kirjoneuleetkin houkuttaisivat.

  VastaaPoista
 12. Hei. Ihana blogi ja ihanat pöllölapaset :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.