tiistai 3. syyskuuta 2013

Käsityömatkalle Tallinnaan 13.-15.10.


Olemme jälleen suunnitelleet käsityöpainotteista reissua Tallinnaan Linja-autoliikenne Lehtosen kanssa. Sain tänään tiedon syksylle suunnatun matkan aikatauluista ja pääsen siitä heti kertomaan.

Matkan ajankohta on 13.-15.10.2013, lähtö täältä Isostakyröstä ja ajelemme siitä Helsinkiin. Lähtö klo 16 Helsingistä nopealla yhteydellä Tallinnaan. Matkalta voi tulla kyytiin, kunhan sopii siitä erikseen Lehtosen Jussin kanssa. Paluu tiistaina klo 13 lähtevällä Europalla. Matka taittuu ilmastoidulla bussilla, joka on myös käytössämme Tallinnassa ja vie meidät suoraan kohteisiin. 

Yövymme SokosHotelli Virussa. Maanantaina matkamme kohteina ovat heti aamusta Aade Lõngin Villatehdas Raasikuussa, jossa on aivan ihanat valikoimat vironvillaa. Hinnat ovat edullisia ja kannattaa varautua käteisellä tähän kohteeseen. Käymme Teletornissa ihailemassa näkymiä Tallinnaan sekä ehdimme vielä tekemään ostoksia Karnaluksiin, joka on jo sinänsä kokemus. Siellä myös vain käteinen käy ostosten maksamiseen. Valikoimassa on runsaasti tarvikkeita monenlaiseen käsityöhön aina ompelukoneita myöden. Samassa talossa on myös iso kangasliike, jossa voi jo käyttää pankkikorttiakin.

Tiistaina ehtii vielä aamupäivällä pistäytyä ostoksilla, jos matkalaukussa on vielä langoilla tai kankailla täyttämättömiä koloja. Voit myös tulla mukaan muutenkin, retkeillä omien mieltymysten mukaan kauniissa Tallinnassa.

Hotellimme on kävelymatkan päässä Tallinnan Vanhasta kaupungista, jossa on aivan ihania ruokapaikkoja, ostospaikkoja sekä paljon nähtävää ja koettavaa. Jo pelkästään kävely Vanhan kaupungin kujilla on kokemus, ja poikkeminen pieniin liikkeisiin kujien varrella on antoisaa. Lisäksi hotelliltamme pääsee suoraan Virukeskukseen, jonka kirjakaupassa ja lukuisissa muissa liikkeissä kannattaa poiketa.

Tarkemmat tiedustelut sekä matkalle mukaan ilmoittautujia pyydän ottamaan suoraan yhteyttä Linja-autoliikenne Lehtonen Oy, puh. 0400-797000 tai 06-4713860 tai info@jussilehtonen.fi

Matkan hinta alk. 229 e /hlö 2hh.

Edellisestä matkastamme kuvia ja juttuja löydät käynnistämme villatehtaalla ja Karnaluksissa. Viime syksyinen reissumme oli vallan mainio ja meillä oli todella mukavaa.

7 kommenttia:

 1. Meillä oli tosi mukavaa viimeksi ja ihan tosi kovasti tahtoisin taas mukaan, mutta nyt en kyllä pääse. Olen nimittäin tuolloin Lontoossa käsityömessuilla ;).

  Muille suosittelen kyllä lämpimästi matkaa. Oli ihanaa porukkaa ja kuskikin varsin mainio :).

  marjo-riitta

  VastaaPoista
 2. Minä myös tahtoisin jonnekin reissuun, mutta syksy ja talvi on niin täyteen tuupattu, että jo nyt hirvittää, joten toivotan teille ihanaa matkaa kaikkien upeiden juttujen äärelle:)

  VastaaPoista
 3. Tuolle reissulle oliskin kiva lähteä, vaan suunta kun on ihan eri.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa matkaa kaikille lähtijöille ! Minä käväisin lomareissulla Tapion lankakaupassa, josta olen lukenut niin monesta blogista. Vähän harmittaa, kun en kunnolla ehtinyt kierrellä ja hypistellä (no, korillisen lankaa ehdin silti kerätä mukaani), mutta pääasia että nyt olen minäkin siellä käynyt.
  Olimme miehen kanssa reissussa asuntovaunulla ja yövyimme muuten kolme yötä siinä lähelläsi. Ohikulkiessa vain jotenkin yksi piha näytti niin tutulta ja kyllä vain, täältähän löytyi kuva samasta pihasta :) t. Eija

  VastaaPoista
 5. Lähtekää joukolla matkaan viime vuonna oli mukavaa. Osa langoista on löytänyt paikkansa, kun jo matkalla tehtiin koetilkku. Paljon on vielä varastossa.
  Tänä vuonna en pääse mukaan, olen palaamassa etelän lämmöstä..

  VastaaPoista
 6. Ystäväni Tellu muuten vinkkasi, että Tallinnassa on Martin markkinat marraskuussa 9-10. päivänä. Ovat ilmeisesti suuret ja näkemisen arvoiset käsityöläisten markkinat. Joskus, jos tuolle ajalle matkaa suunnittelette, niin me kaksi ainakin harkittaisiin osallistumista vakavasti......

  marjo-riitta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.