tiistai 29. lokakuuta 2013

Linnut lentää etelään

Viime viikolla sain tehtyä jo tämän pöllöparin. Malli on tuttu Oren ja lankana Filonan villalanka (ruskea) sekä Gjestalin Janne (vaaleanruskea). Lankaa tähän pariin meni yhteensä 81 g. Tuo villalanka on yllättävän miellyttävää kutoa ja pehmeää käteen. Kudoin veikkaa näiden jälkeen ja huh, miten kovaa se on käsille. myös neulepinta jää huomattavan epätasaiseksi tämän jälkeen. Filonassa ei vain ole paljon värejä ja sukissa se ei kestä.
Näissä lapasissa on samat langat, vain vaihdoksittain. Molemmat pöllömallit myös edustettuina ja tässä näkee, miten tuo Horatio istuu paremmin, kun pöllö on tummempi ja pohja vaaleampi. Oren on taas selvästi suunniteltu siten, että pöllö on vaalea ja pohja tumma. Mallit tulevat näin paremmin oikeuksiinsa.
Tämä pöllöparvi otti tilauslennon etelään.

11 kommenttia:

 1. Kyllä täytyy ihailla, miten siistiä kirjoneuletta saat aikaan tällaisissakin malleissa, joissa on pitkiä, sidottavia lankajuoksuja. Siinä on mulle vielä yksi työmaa opeteltavaksi, mutta perässä tullaan :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelu auttaa - tässäkin lajissa ;) ja sopiva lanka. Kaikki langat eivät asetu kirjoneuleessa yhtä kauniisti.

   Poista
 2. Ihailen kovasti noita kirjoneulottuja lapasia, itselläni ei sinni riitä.

  VastaaPoista
 3. Voihan pöllö, nää on niin ihania.

  VastaaPoista
 4. En lakkaa ihailemasta näitä sinun pöllöjäsi! Niin tasaista ja kaunista käsityötä! Itse en ole ollenkaan kirjoneuleen tekijä ja muutenkin neulojana aika alkutaipaleella. Ehkä joskus vielä kokeilen jotain helppoa kirjoneuletta. :) Nämä on niin kauniita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.