torstai 17. lokakuuta 2013

Matkalla neulottua

Meillä satoi tänään ensilumi. Päivällä katsoin ulos ikkunasta ja siellä tuli ensin ihan pieniä hiutaleita. Kohta kuitenkin sateen tahti kiihtyi ja hiutaleiden koko kasvoi ja kasvoi. Saimme maan valkoiseksi. Hyvin samoihin aikoihin 21 vuotta sitten satoi myös ensilumi, kun odotin meidän esikoistamme syntyväksi. Ehti sulaa vielä hyvinkin pois, poika syntyi 22. päivä. Tämä talvi tuntuu tulevan aina äkkiä, vaikka kuinka tietäisi sen olevan tulossa. Tänä iltana siis vuorossa rengasralli, sillä kesärenkaillahan minä olin liikenteessä, kuten kaikki muutkin meidän autoista.
Mutta on täällä vähän neulottukin matkailun lomassa. Matkalla Tallinnaan neuloin näistä sukista nuo isommat sukat eli kuvassa vasemmalla olevat. Toiset olen neulonut jo aikaisemmin. Sukkien väri on kyllä ihanan suklainen. Loin silmukat linja-autossa lähtiessämme sunnuntaiaamuna täältä. Ensimmäinen sukka oli valmis Tampereen eteläpuolella ja aloitin toista. Se valmistui sitten tiistaina aamulla laivassa odotellessa laivan lähtöä Tallinnan satamassa takaisin Suomeen. Ovat oikein reissusukat. Jossain välissä vielä kolmannet tämmöiset olisi aiheellista tehdä.

Malli: Kardemumman oma perussukka, koko 38-39
Lanka: Novita 7 veljestä, väri 653, ruskea, 125 g
Puikot: KnitPro nro 3 ja 3,25

5 kommenttia:

 1. Upeita neuleita. Matkalla kannattaa aina olla käsityö mukana. Ihanaa viikonloppua sinulle.
  Meillä satoi 15 cm lunta viimeyönä.

  VastaaPoista
 2. Komeat sukat, eilen aamulla jouduttiin poliisin ratsiaan ja poliisi kysyi, sukkiako tulee, kun minulla oli neulomus kädessä. Sukkiapa hyvinkin.

  VastaaPoista
 3. Meillä myös kohta 21 v poika ja silloin kun syntyi niin lokakuussa oli kyllä ihan täysi talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aurojen kulkua katselin sairaalan ikkunasta. Mutta kotiin päästyämme lumet lähti vielä pois. Ainakin täällä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.