tiistai 22. lokakuuta 2013

Se tuoksuu villalle

Tallinanmatkalla virkkasin tämän huivin. Aloitin odotellessamme muita linja-autossa Karnaluksin kassajonoista ja valmis tämä oli kotimatkalla Ylöjärven jälkeen. Opettelin samalla käyttämään virkkuukoukkua, jossa on paksumpi toinen pää ja tämän virkkausmallin, joka oli todella nopea tehdä, kun pääsi juonesta jyvälle. Lanka oli juuri hankittu Karnaluksista. Siellä tätä oli useassa eri sävyssä, minulle tuli tämä pinkki sekä sininen. Virkkasin vain löysästi ketjusilmukkaa, kunnes sitä oli riittävästi kierrettäväksi kaksi kertaa kaulan ympäri. Ensimmäinen kerros normaalisti pylväs joka ketjuun ja sen jälkeen virkattiin kerroksia siten, että pylväs otettiin toisen pylvään takaa, ei siitä ketjusta, kuten normaalisti, vaan alempaa. Näin muodostui tuo kaunis ketjusilmukkakerros vuorotellen huivin eri puolille. Huivi virkattiin tasona ja lopuksi neuloin päät yhteen. Niin korkea huivi kuin mitä kerästä tuli. Siinä koko ohje yksinkertaisuudessaan.
Lanka oli uusi tuttavuus ja sitä oli uskomattoman helppo käsitellä, vaikka sisältääkin 45 % angoraa ja 55 % akryylia. Ja se tuoksuu jännästi angoravillalle sekä on lämmin. Purkamiseen lanka ei ole kovin hyvä, takkuaa, mutta muuten miellyttävä materiaali.

Malli: Ystävän vinkkaama
Lanka: Angora Gold Batik Desing, Madame Tricote Paris, 100 g
Virkkuukoukku: Nro 6, paksupäinen.

10 kommenttia:

 1. Onpa kaunis, kuviointi tulee kuin itsestään tuolla ohjeella. Lankakin sopii tuohon just eikä melkein :)

  VastaaPoista
 2. WOW!! Todella kaunis huivi. Tuon voisin kokeilla "Loft"langan kanssa, missä on pitkä liukuvärjätty osuus. Kiitos myös ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska yksinkertainen malli!

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti. Mulla onkin yksi lanka, jolla aion kokeilla tuolla ohjeella. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Jep, taas annoit yksinkertaiseti kauniin mallin jota kokeilla. Tämä taitaa olla juuri sopivaa koukuttelua futisturnauksen kulkua seuraillessa :)
  Kiitos Kardemumma taas kerran ohjeesta!

  VastaaPoista
 6. Oo, mulla on jemmassa just tätä lankaa kerä (eri sävyisenä kylläkin). Nyt tiedän, mitä siitä kerästä tulee isona ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.