maanantai 24. marraskuuta 2014

Kissit

Pitkästä aikaa puikoillani on ollut kirjoneuletta. Pukinpussiin tälläkin kertaa. En aikaisemmin ole tainnut Maijasta neuloa kirjoneuletta, mutta kyllä sekin taipui. Ehkä ei aivan niin hyvin kuin ajattelin, ainakaan kaikki värit, mutta hyvä tuli silti. Vaaleanpunaisiin lapasiin pyydettiin harmaat kissat hempeällä vaaleanpunaisella pohjalla. Kuvassa pohja ei näytä aivan todellista väriä, on vaaleanpunaisempi luonnossa. Aluksi näytti, ettei kirjoneulekuvio näy, mutta kyllä se vain näkyviin tuli.
Malli: Cat Mittens by Jorid Linvik (maksullinen ohje Raverlyssä)
Lanka: Novita Wool, vaaleanpunainen ja Gjestal Maija, harmaa 203, 80 g
Puikot: Knit Pro 2,5 ja 2,75.

Wool oli yllättävän miellyttävä lapaslankana kirjoneuleessa. Siitä muodostuu täyteläinen silmukka, joka peittää langanjuoksut alapuolellaan. Paljon ei keristä langanloppuja jäänyt.
Mustien kissojen kutominen oli haastavaa. Eikä yksistään tumma lanka näin pimeänä aikana. Vaikka molemmat langat olivat Gjestalin Maijaa oli musta paksumpaa kuin valkoinen. Lisäksi värivalinta oli negatiivi ohjeesta, joten välillä piti oikein miettiä, että valkoinen ruutu ohjeessa tarkoittaa että se kudotaan mustalla neuleessa ja päinvastoin. Muutaman silmukan sai aina silloin tällöin purkaa oikaistessaan ajatusvirheitään. Toivottavasti niitä ei jäänyt valmiiseen työhön.

Malli: Cat Mittens by Jorid Linvik (maksullinen ohje Raverlyssä)
Lanka: Gjestal Maija, musta ja valkoinen 77 g
Puikot: Knit Pro 2,5 ja 2,75.

Molempien lapasten piti olla hieman isommat kuin mitä mallista suoraan neulottuna tulee eikä lapasten saanut kiristää. Yritin neuloa kiristämätöntä neuletta ja omaan käteeni molemmat ovat hieman isot. Paksulla langalla ei oikein haluaisi neuloa, sillä silloin kasvaa leveyden lisäksi myös pituus ja sitä ei tarvittu tällä kertaa lisää. Kuviot ovat myös hentoja, joten niihin ei liian paksu lanka käy.

7 kommenttia:

 1. Todella nättiä jälkeä! Itellä ei meinaa oikein tuo kirjoneule onnistua.. Jälki ei omaa silmää miellytä, vaikkakaa muut eivät huomaa mitää vikaa. Kamalan vaikea saada aikaan tasaista jälkeä aikaiseksi. Siulta se onnistuu :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva lapasmalli. Ja taas nousee kirjoneuleinnostus, kun näen näin siististi tehdyt työt. Kuvittelen, että itsekin osaisin... Olen kokeillut, ja vaatii vielä hirmuisesti harjoittelua!

  VastaaPoista
 3. Nuo on kyllä niin hienot <3 Pakko vielä sanoa, että otsikosta muistui mieleen Putouksen Kissi vähähiilari :D

  VastaaPoista
 4. Mullekin tuli mieleen Putouksen Kissi, mutta täältä löytyikin sitten ihania kisuja! Kauniita ovat molemmat! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.