maanantai 17. marraskuuta 2014

Vadelmaiset

Kerä 7 veljestä ja puikot. Hieman pyörittelin silmukoita kunnes malli asettui ja sukat valmistuivat sukkelaan jo aikoja sitten. Niiden kuvaaminen vain ei ollut niin sukkelaa. Kotona olevan tytön jalka on 36 ja näillä kokoa 40. Odottelin opiskelijatytön kotonakäyntiä ja hänen hieman isompaan jalkaan saatiin piilotettua ylimääräinen väljyys sukista.
Malli oli todella helppo. Loin 54 silmukkaa, sillä silmukkamäärän piti olla jaollinen kuudella. Jaoin silmukat siten, että eteen tuli 13 s/puikko ja taakse jäi enemmän silmukoita eli 14s/puikko. Näin kantalappuun jäi siten enemmän. Kantapää tuli leveämpi, mutta kavensin sitten ylimääräiset pois, joten jalkaterässä on ollut kaikilla puikoilla saman verran silmukoita. Mallikuvio toistuu 5 kerroksesta. 1-4 neulotaan 4o 2 n. Viidennellä kerroksella 4 oikean silmukan kohdalla: langankierto, ylivetokavennus, 2 oikein yhteen, langankierto. Ihan kiva malli siitä muodostuu. Jatkoin pitsineuletta ihan sukan kärkeen kaventaen oikeilla silmukoilla, joten nurjista muodostui kaunis reunus kärkeen.
Malli: Vadelmaiset
Lanka: Novita 7 veljestä, 128 g.
Puikot: Nro 3,25 ruusupuiset.

Meni koko kerä tuota lankaa. Piti jo jännittää sen riittämistä, mutta riitti kuitenkin ja jäikin ihan pikkuinen kerä vielä jäljelle. Taisi paino olla kerässä jälleen alimitoitettu, sillä jäljelle ei jäänyt kuin 12 g lankaa. En ainakaan muista ottaneeni tuosta kerästä lankaa mihinkään, joten täysi kerän piti olla.

7 kommenttia:

 1. Kylläpä passaisi omaankin jalkaani tällaiset pinkit ja pitsiset. Herkut!

  VastaaPoista
 2. Noin nätit sukat, noin helpolla mallineuleella! Uskomatonta. Värikin aivan ihana. Tuollaiset pitää tehdä. :)

  VastaaPoista
 3. Sukat on hienot! Mullekin on käynyt novitan lankojen kanssa niin, että todelliset grammat ei vastannu vyötteen grammoja... Muiden lankamerkkien kanssa ei oo käyny kertaakaan. Aika kummallista.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat, mallineuletta on ihan pakko itsekin kokeilla. Kiitos ohjeesta !

  VastaaPoista
 5. Skulle va kul om du berättade på svenska hur man stickar det fina spetsmönstret, för sockorna de är jättefina!!..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.