sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tampereen messuilla

Perjantaina sain pitää ylityövapaita syksyn pitkästä urakasta vaalien kanssa. Vapaahan täytyi käyttää heti hyödyksi ja lauantaiksi suunniteltu matka siirrettiin jo perjantaille. Lähdimme aamusta kahdestaan ystävättären kanssa ajelemaan kohti Tamperetta ja käsityömessuja siellä. Emme olis miehiämme saaneet kyllä lauantainakaan mukaan. Hyviä olisivat olleet kantamaan tavaroitamme.

Moni on sanonut, että perjantaisin messuilla on vähemmän väkeä. Meillä oli jo kokemusta sekä sunnuntaista että lauantaista messupäivänä, joten nyt saimme sitten vertailuun myös perjantain. Väkeä riitti kyllä perjantainakin ja messujen laajuus on haaste yhdelle päivälle kiertää oli messupäivä mikä tahansa. Lauantai on ehkä ruuhkaisin, mutta tungoksessa sai kävellä nytkin. Aloitimme tällä kertaa eri hallista kuin normaalisti ja kantamukset tulivat heti mukaan. Onnekseni olin varautunut repulla, johon sain kirjat laittaa, niin oli helpompi hypistellä muita tavaroita.
Suurin osa messuostoksista koostui kirjoista ja lehdistä. Langat jäivät nyt vähemmälle huomiolle. Novitan osastolta ostimme kokeiluun ohutta sukkalankaa sekä Nallesta kirjavia värejä, joita ei tällä hetkellä ole myynnissä. Autolle käveltäessä kädet venyivät, sillä ei ne ostokset kaikki reppuun mahtuneet. Lankakasseja jäi käsiin ja osa lehdistäkin kannettavaksi. Askartelutarpeita tuli mukaan myös. Paluumatkalla sai houkuteltua opiskelijankin Tampereelta käymään kotona, joten ajoin vain aamulla ja poika illalla. Yllättävän hyvin autoilu Tampereella ruuhka-aikaan sujui, vaikka en ole kovin tottunut ajamaan isoissa kaupungeissa. Messuhallilta pojan asunnolle mennään aika tavalla sieltä lähes keskikaupungin kautta tai ainakin ruuhkaisiä väyliä pitkin, mutta niin vain osattiin.

Kirjat olivat varmaan se ykköshankinta listalla ja niitä löytyi mukavasti. Hintakaan ei ollut näillä suuren suuri, joten malttoi ostaa. Sukkakirjoja, sillä uusia ajatuksia tarvitaan sukkiin aina. Kummassakin sukkakirjassa on tuttuja malleja, joita olen aikonut ostaa Ravelryssa. Nyt sain ne hankittua kerralla ja pysyvät paremmin hallinnassa kuin tulostetut irtolehdet. Ohjetta kohden hinta tuli hyvin kohtuulliseksi ja käsityökirjastoni karttui. Varsinkin tuon Säpinää sukkiin -kirjan kanssa oli onnea. Ostimme -ainakin sillä haavaa- kaksi viimeistä kirjaa, kun kumpikin valitsi juuri tuon saman kirjan sieltä monien joukosta. Kirjoneulemalleja ja virkkausmalleja tuli myös mukaan.
Messuilla tapasin Lankakauppa Kujeen omistajat. Heillä oli hyllyt täynnä ihanaa Opalin sukkalankaa. Samoin tuttu pläkkiseppä osui ostospaikaksi ja lopulta löydin Eiran Langat -kojun. Oli kiva tavata ja nähdä kasvoikkain ihmisiä, joiden kanssa on tehnyt yhteistyötä tänä vuonna. Uusia projekteja lähti suunnitteluun heidän kanssaan.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulosti messuhankinnat! Kyllä nuo Tampereen messut ovat aina niin hienot, vaikka messupäivä onkin jaloissa (ja käsissä) tuntuva.

    VastaaPoista
  2. Samoja kirjoja olemme hypisetelleet! Minä tosin maltoin tällä kerralla olla ostamatta yhtään kirjaa.

    VastaaPoista
  3. Voi oisinpa minäkin päässyt noille messuille - pitkä matka esteenä, pitää tyytyä Oulun messuihin vaikka ovatkin paljon pienemmät. Hienoja kirjoja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.