torstai 20. marraskuuta 2014

Pitsisiä pyhäsukkia

Tämä yksi malli on tiiviisti pysytellyt puikoillani ja valmistakin on syntynyt ihan kivasti. Sain lopulta molemmat mallini yhtä aikaa esittelemään sukkia. Pientä leikkiäkin oli ilmassa, kun pukivat eriväriset sukat jalkaan.
Sukkia on siis kaikkiaan kolme paria. Kahdet valkoiset ja yhdet harmaat. Harmaat ovat ensin valmistuneet ja sitten nuo valkoiset tulivat vähän ristikkäin. Kudoin ensin toisen pienemmän sukan. Sitten ilmeni, että pitäisi äkkiä saada suuremmat valkoiset. Aikaa kului ja kas vain, huomattiinkin kutoessani sille paria, että sittenkin pitäisi olla ne pienemmät ensin valmiina, joten niille ensin pari ja perään heti pari noille isommillekkin. Tällä tavoin sukat tuntuivat valmistuvan aivan samaan aikaan, kun parit tulivat niin peräkkäin.
Lankana näissä kokeilin Teetee Pallasta ja Zimba Tob -lankaa Schoeller Stahlilta. Tuo Pallas oli himpun verran ohuempaa kudottavaa, mutta ihan miellyttävää kudottavaa.
Olen tehnyt tällä mallilla jo niin monet sukat, että ohjetta ei tarvitse katsella. Taidan tehdä vielä muutamat lisääkin, sillä näitä täytyy olla hieman lahjavarastossakin. Vähän eri kokoja. Eikö vain olisi kiva saada tämmöiset synttärilahjaksi tai muuten vain?
Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 38 harmaat,
koko 36 valkoiset tytön jalassa sekä koko 39-40 valkoiset lattialla.
Lanka: Teetee Pallas, harmaa 160 g, Schoeller Stahl Zimba Top, 145 g ja 154g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

14 kommenttia:

 1. Kyllä olisi kiva saada tuollaiset sukat! Ehkä uskallaudun joskus vielä tekemään itse, vaikka pelkään että noin pitkät varret ja vielä palmikkoa jää multa puolitiehen..

  VastaaPoista
 2. Ihanaisia sukkia! Kyllä tuollaiset minäkin mielelläni saisin! =)

  VastaaPoista
 3. Aina ne on yhtä ihanat! Sun pitäis tehdä joku kuvakollaasi kaikista tuolla ohjeella tekemistäsi sukista, niitä olisi kyllä komea määrä! Ja tuollaiset sukat kelpaa kyllä takuuvarmasti, ne on niin mahtavat! Ja erityisesti polvisukat on ihanat, jotenkin paljon ylellisemmät, kuin "tavalliset"!

  VastaaPoista
 4. On kyllä aivan ihastuttavia pitsisukkia :)

  VastaaPoista
 5. Nuo siun sukat on kyllä suorastaan lumoavan kaunniita. Harmaat varsinki näyttää niin eteerisiltä suorastaan :)
  tulis vielä kunnon villasukka kelit, vaikka itte kyllä kulen villasukissa ympärivuojen

  VastaaPoista
 6. Pakko harmitella, että en taida kuulua sinun lahjottavien listalle :-)
  Ihania kuvia, nuo eriparijalkakuvat ovat hyväntuulisia, hauskoja.

  VastaaPoista
 7. Upeita sukkia.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 8. Ihania pitsisukkia - itselläni en kyllä osaisi näin fiinejä pitää jalassa ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat! Minkä vuoden sukkalehdestä on kysymys (eikös näitä ole useampana vuonna ilmestynyt) ja osaatko sanoa, että onko ohjetta saatavilla netissä (vahojen "perus"-Novita-lehtienhän ohjeet on). Aloitin tällä viikolla kevään 2010 lehdestä löytyneet palmikkopolvarit harjoituksena (ensimmäiset omaneulomani polvisukat!), mutta seuraavaksi voisi nostaa vaikeusastetta ja siirtyä vaikka näihin kaunokaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siitä yhdestä ja ainosta Novitan sukkalehdestä. Kannessa ruskeaan mekkoon pukeutunut tyttö. Lokakuu 2011.

   Poista
 10. Kauniit sukat,todella kauniit. Nyt pitää alkaa ihan lehtihyllyä kaivamaan, jos sukkalehti löytyisi :)

  VastaaPoista
 11. Todella kauniit nämäkin sukkasi, kyllä! kelpais lahjaksi saada!

  VastaaPoista
 12. Todellakin olisi mukava saada tällaiset sukat lahjaksi. Itselläni on Novitan sukkalehti, mutta olen aina aiemmin ohittanut tuon sukkamallin sen ohjeessa olleen langan vuoksi. Kiitos sinun, katson tuota sukkamallia aivan uusin silmin ja olen ajatellut tehdä tuollaiset sukat vielä joku päivä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.