sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Siskorusettisukat


Sain edellisen työn puikoiltani ja istahdin koneen ääreen katselemaan uusia malleja, mitä voisi seuraavaksi kokeilla. Facebookissa oli juuri tullut päivitys, jossa oli linkki Siskorusettisukkiin. Sukat olivat nätit ja klikkasin itseni ohjeeseen ja tulostin sen saman tien. Hain heti langat yläkerrasta. Nallelankojen laatikostani löytyi tarvittavat väri ja sain luotua silmukat. Harvoin mikään ohje näin totaalisesti kolahtaa, että on aivan välttämätön ruveta kutomaan samalta istumalta. Ihana projekti ja kaikki langat löytyivät omista varastoistani. Tässä hyvä syy pitää lankavarastoa, sillä ehkä en olisi lumimyräkässä lähtenyt lauantai-iltapäivänä heti lankoja ostamaan.
Tällä kertaa tein aivan kuten ohjeessa sanottiin. Ohjeesta puuttuu kuva kaaviosta yksi, mutta se on sanallisesti selitetty hyvin, joten sen pystyy kutomaan ilman kaaviotakin. Ensimmäinen sukka valmistui mielestäni aika nopsaan. Aika väljä sukka valitsemallani puikkokoolla tuli, silmukoita on paljon, mutta Nallessa myös vahvuudet vaihtelee eri vuosikertojen välillä aika paljon. Nämä eivät kuitenkaan kiristä, vaikka alussa onkin kirjoneuletta. Sitä ei ole kovin paljon ja loppu sukka on sileää. Päätin laittaa toisenkin sukan puikoille vielä lauantaina. Vietin aikaa yksin kotona, niin oli kiva kutoa ja lumitöissä kipeytynyt polveni ei kannustanut kovin paljon liikkumaankaan. Valkoista lankaa minulla oli hieman vajaa kerä ja toista sukkaa aloittaessani moitin itseäni, kun en ollut punninnut sitä aloittaessa. Lanka kuitenkin riitti mainiosti myös toiseen sukkaan ja hieman vielä jäikin.
Sain toisenkin sukan kudottua vielä ennen puolta yötä. Päättelin työn ja kostutin sukat oikenemaan yöksi. Aamulla sain sitten kauniit ja sileät sukat valmiina kuvattavaksi. Piti vain odotella päivän valkenemista kuvien ottamista varten. Vaan aika sateinen päivä meille tuli.
Malli: Siskorusettisukat by Merja Holli
Lanka: Novita Nalle valkoinen, pinkki ja harmaa, yhteensä 87g
koko n. 39-40
Puikot: Pony nro 3.
Siskorusettisukat on hyväntekeväisyystempaus, jossa sukat lahjoitetaan syöpää sairastuneelle. Siellä myös sanottiin, että sukat voi lahjoittaa suoraan syöpää sairastavalle tutulle. Itse ajattelin lahjoittaa sukat suoraan ystävänpäivälahjaksi, jos vain lahjottava löytyy. Sukat ovat kokoa 39-40, väljä lesti. Eli sinä blogini lukija, jos sairastat syöpää ja haluat sukat itsellesi, laitan minulle sähköpostilla viesti. Osoitteeni löytyy tuosta sivupalkista. Näin yksityisyytesi säilyy. Mikäli tulee useampi viesti, arvon sukat ystävänpäiväniltana eli ensi sunnuntaina viestien lähettäneiden kesken. Ellei halukkaita löydy, lähetän sukat Sinellin kautta jaettavaksi.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Malli oli todella koukuttava ja piti neuloa heti.

   Poista
 2. Ihastuttavat sukat. Toivottavasti saat annettua suoraan tarvitsevalle. Kiitos, kun olet mukana hyvällä asialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivon tosiaan, että voisin lahjoittaa suoraan, eikä tarvitse kierrättää monen mutkan kautta.

   Poista
 3. Ihanaa Kardemumma ja kiitos!
  Laitatko vyötemallin (löytyy ohjeesta) kiinni sukkiin, jos lahjoitat ne suoraan. Meillä Siskoilla oli tarkoituksena tehdä tunnetuksi tätä tukijärjestöä syöpää sairastaville ja vyötteestä löytyy tiedot siihen. Siskoissa on voimaa ja tukea muille syöpää sairastaville! Olemme käyneet korjaamassa ohjeen virheen ja nyt siellä on myös kaavio 1. Kiitos kovasti tiedosta! Kiireessä ei aina huomaa, että liittää väärän kuvan blogiin.
  Mallin voi neuloa pienemmällä silmukkamäärällä jalkaterässä, jos käsiala on löysempää kuin ohjeen tekijällä eli minulla. Blogissani ohjeet.
  Mukavaa kevään odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen lataaminen on aina sellaista, ettei tahdo ekalla kerralla huomata kaikkea. Hyvä, nyt on korjattu, vaikka hyvin pystyi kutomaan ilman sitäkin. Oma käsialani on tiukkaa, mutta Nallessa ja 7 veljeksessä on hieman eri paksuisia lankoja aina erästä riippuen. Aina pientä säätöä vaatii.

   Poista
 4. Kaunis sukkamalli hyvään tarkoitukseen. Kiva kun tällaista oikein nättiä ja söpöä vaihteeksi. Ja sun kutomat onkin aina kauniita ja siistejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Minustakin on kiva, kun on välillä nättiä.

   Poista
 5. Kauniit sukat ja hyvään tarkoitukseen. Itsekin otin heti eilen ohjeen talteen, kun "törmäsin" siihen fb:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisestä ohjeesta puuttui toinen kaavio. Tänään se on jo niissä.

   Poista
 6. Herkän kauniit sukat :-)
  Kaunis ajatus sukkien kohtaloksi <3

  VastaaPoista
 7. Hei! Nyt www.siskot.info/siskorusettisukat/tulosta-vyote/ -sivulla siis voi myös tulostaa suoraan kauniin vyötteen mukaan suoraan annettaville sukille.

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat ja kaunis ajatus niiden takana<3

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat, hyvään tarkoitukseen. Puikoillani on valmistumassa samanlaiset, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.