sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Siniveriset kisulapaset

Tällä mallilla olen kutonut jo useammat lapaset. Tällä kertaa vain lapasten piti olla hieman omaa kättäni isommat. Mietin tovin, millä keinoin saisin suuremmat lapaset, sillä malli on aika huono muunneltava pysyäkseen suunnittelijan suunnittelemana.
Ratkaisuksi löydin lankakaapistani ihanan lankapussin. Marks & Katten Superwash Safir myytiin loppuun joku aika sitten. Toki ostin itselleni hyvän varaston tuota mainiota villalankaa. Siitä on ollut hyvä kutoa asusteita ja lanka ei ole kutittanut herkkäihoisiakaan. Pussista löytyi toivottu sininen ja valkoistakin oli vielä riittävästi jäljellä. Lanka on paksumpaa kuin millä aikaisemmin olen tätä mallia kutonut, joten oletin, että koko suurenisi riittävästi pelkästään tällä keinolla.
Ja niin lapasista tuli minulle aavistuksen isot. Aivan kuin pitikin. Mutta olisin niin mielelläni pitänyt nämä kyllä itse. Pidän sinisestä ja tämä sininen oli todella kaunis väri. Kuvissa ainakin minun koneella toistuu aavistuksen liian tummana. Lanka on mitä mainioin. Miellyttävä kutoa. Lämmin ja ihanan pehmeä ollakseen 100 % villalanka.
Hieman jo harmittelin, että en ollut tuota sinistä lankaa varastoinut aikoinaan enempää. Tai muitakaan värejä. Jonkin verran on vielä ja yksi sininenkin joukossa. Tähän riitti hieman vajaat kerät kumpaakin väriä. Onneksi ihanaa lankaa on vielä vajaa muovikassillinen kaapissani. Saan monet lapaset, jollen ole liian tarkka väreistä.
Malli: Cat Mittens (maksullinen ohje Ravelryssä)
Lanka: Marks & Kattens Superwash Safir, 82 g
Puikot: Pony nro 3 bambut.

8 kommenttia:

 1. Nuo on niin kauniit ja kuviotkin oikein;)Mä sekosin jo tuossa varren ekassa kuviossa ja kummassakin lapasessa se on erilainen. Ja lanka ei ollut oikein sopiva niin lopputulokseni on vain tyydyttävä. Jatkossa pyrin parempaan.

  VastaaPoista
 2. Oi miten elegantit - malli tavoittaa täydellisesti kissamaisen sulokkuuden!

  VastaaPoista
 3. Nämä lapaset ovat kuin taideteokset!

  VastaaPoista
 4. Upeat lapaset! Sininen näyttää tosi kauniilta sävyltä, onko se vähän petroliin taittava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa sininen on hieman vaaleampaa kuin näissä lapasissa. Ja aivan puhtaan sininen.

   Poista
 5. Joskus aikoja sitten yritin tehdä näitä lapasia, taisi olla ensimmäinen kirjoneuleeni silloin aikojen alussa ja eivät ne mahtuneet edes käsiin :D sittemmin jäänyt kokeilematta ja nekin keskeneräiset lenti roskiin :D todella kauniit, nuo värit on ihanan rauhalliset :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.