torstai 25. helmikuuta 2016

Muhkea harmaana

Edellisen Muhkean tein alkukuusta punaisena ja nyt loppukuusta uusi huivi harmaana. Pituutta tälle tuli hieman vähemmän ja tämä on rinkula, jonka voi kietaista pari kertaa kaulan ympäri tuubiksi. Hämmästyttävää oli, miten paljon erilailla saman langan kaksi eri väriä käyttäytyy keskenään. Sen tiesin jo kyllä ennestään. Ja mitä luonnollisempi väri on eli sitä on vähemmän käsitelty, niin sitä lämpimämmän tuntuinen se on.
Aloitin huivin virkkaamalla puuvillalangasta ketjusilmukkarivin, joka oli reilusti pidempi kuin huivin reuna. Poimin sitä apuna käyttäen silmukat huiviin ja aloin kutomaan. Kun huivi oli tarpeeksi pitkä, purin ketjusilmukat ja poimin samalla huivin toisesta päästä silmukat puikoilla. Näin sain liitettyä päät yhteen yhdellä siistillä päättelykerroksella ja sauma katoaa hyvin neuleeseen. Kyllä sen huomaa, mutta paljon siistimpi se on kuin ommeltu. Ketjusilmukoissa pitää vain merkitä itselleen, mistä päästä se purkautuu, niin on sitten helppoa tuo purkaminen ja silmukoiden poimiminen.
Huivi asettui nätisti ystävän kaulaan. Toivottavasti on lämmin ja mieluinen pitää. Väri on minusta ainakin rauhallisen kaunis.
Malli: Muhkea by Kardemumma
Lanka: Novita Isoveli, väri nro 043, 224 g
Puikot: Nro 5,5 pyöröt

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.