torstai 4. helmikuuta 2016

Enkeli yössä

Ihan tammikuun viimeisinä päivinä kudoin vielä yhdet enkelilapaset. Värit pisti minut ensin mietteliääksi, mutta loppujen lopuksi se olikin ihan sopiva. Musta on aina hankala väri kutoa, valkoisen kanssa kirjoneuleessa kuitenkin vähän helpompi. Taisin olla vain hieman väärällä asenteella aluksi, ja nämä enkelit kyllä käänsivät ajatukseni. Onneksi minulta pyydettiin tämä väripari tähän työhön. Vaikka monet olen kutonutkin, en ole vielä ehtinyt kyllästymään tähän ohjeeseen enkä kokeilemaan kovinkaan montaa väriyhdistelmää. En osaa mallia ulkoa ja koko ajan on oltava tarkkana ohjeen kanssa. Lapaset itselleen toivonut halusi malliin pienen muutoksen, huomaatko sen?
Mietin värien järjestystä, mutta en missään nimessä halunnut kutoa mustia enkeliä valkoisella pohjalla. Musta päätyi sitten taustaväriksi, joka taasen johti siihen, että lapasten iso sydän on myös musta. Sei ei kuitenkaan näytä sittenkään hassummalta.
 Malli: Ratun rasat, Novitan vanhasta neulomosta.
Lanka: Novita Pikkusisko, musta ja valkoinen, 58 g.
Puikot: Pony nro 2,5 bambut
Enkelien jälkeen tein jälleen yhden Runotyttö-parin. Tämän osaan ulkoa, joten tarkan kirjoneuleen jälkeen miellyttävä rentoutustyö ennen seuraavaa tarkkaa työtä. Näiden kutominen osui ihan kuukauden vaihteeseen. Valmistuivat helmikuun puolella.

Malli: Runotyttö
Lanka: Alize Superwash, 43 g
Puikot: KnitPro nro 2,5 

Kaikkiaan tammikuulla valmistuneihin töihin sain menemään reilun puolitoista kiloa lankaa. Suurin osa on omista varastoistani, mutta tuli sitä kyllä hankittuakin. Ei mikään langaton kuukausi minun kohdallani. Taisin jopa hankkia enemmän kuin kulutin. Mutta lankaa on aina oltava varastossa.

12 kommenttia:

 1. Voihan kauneus, miten ihanat lapaset!

  VastaaPoista
 2. Voi että miten kauniita! Vaikuttava enkeli ja niin kaunis on tuo Runotyttö-malli! Ei voi kuin huokaista hymyille katsoessa töitäsi!

  VastaaPoista
 3. Suun puuttumisen minäkin huomasin. Taitaa olla parempi ilman suuta. Tai jos suu pitää merkitä niin ehkä yksi-kaksi silmukkaa riittää merkkaamaan suuta.

  VastaaPoista
 4. Ihanat lapaset! Ihastelin jo aiempia punaisia. Onkohan sinulla linkkiä ohjeeseen, yritin etsiä sitä mutta en löytänyt…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googleta Ratun rasat. Kaaviot näytti löytyvän myös niin. Ohje on ollut Novitan vanhoilla nettisivuilla vain Neulomoon kirjautuneille.

   Poista
 5. Kauniit on tuolla väriyhdistelmällä myös!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kauniita lapasia kummatkin parit:-)

  VastaaPoista
 7. Hurjan ihanat enkulilapaset ja kämmekkäät <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.