sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Seepratkin valmiina

Yksi keskeneräisten laatikon sukkatyö on ollut tämä Opalin Seeprasta aloitettu ihan perussukka. Lanka oli siitä mielenkiintoinen, että vaikka on tälläistä raidoittavaa, voi kerästä kutoa kummastakin päästä yhtäaikaa eikä kuviot sotkeennu laisinkaan. Kovin moneen vastaavaan raidoittavaan sukkalankaan en ole ennen törmännyt.
Sukat valmistuivat oikeastaan sitten jälleen kerran todella nopsaan saatuani ne vain esille ja puikot käteen. Kuvan mallijalka on hieman pieni näihin sukkiin, sillä 36 jalka 38-39 sukissa antaa vain hieman osviittaa. Mutta ihana käyttää oikeaa mallia silloin kun se on mahdollista. Tarpeeksi ei pystynyt kätkemään liikaa pituutta pois kuvaukseen.
Mukavat perussukat kestävästä langasta. Yllättävän hyvin tämä raidoittui, eikä läikittynyt, vaikka kerä näytti vähän oudolta, kuten tuosta ekasta kuvasta voi huomata. Käytän tämmöisiä sukkia jatkuvasti töissä. Ihanan ohuet ja silti lämpimät. Suoraan iholla ja sopivat työkenkiin sujuvasti. Näitä pitää aina olla sukkavarastossa valmiina otettavaksi käyttöön. Itse asiassa lisääkin pitäisi kutoa, sillä oma sukkavarastoni näyttää jo aika kuluneelta.
Malli: Ohut perussukka by Kardemumma, kok 38-39
Lanka: Opal Seepra, 62 g
Puikot: Prym nro 2,5, bambut

5 kommenttia:

  1. Onpa kivat! Raidoitus kulkee kyllä nätisti. Hämärä muistikuva että mullakin on jotain tuon tapaista lankaa jossain jemmassa. Pitäisi oikeastaan kokeilla... ;D

    VastaaPoista
  2. Kauniit seeprat, vaikka voisivat hyvin olla koivunrunkokin. Kiva raidoitus. Ohuet villasukat ovat juurikin parhaita, koska menevät melkein kenkiin kuin kenkiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.