perjantai 25. maaliskuuta 2016

Solmumestari

Aina ei kaikki onnistu kuten kuvittelisi eikä kaikki lankakerät käyttäydy kiltisti. Joskus, mutta onneksi harvoin, joku lankakerä alkaa käyttäytyä hyvinkin ilkikurisesti ja hankaloittaa kutojan nautintoa valmistuvasta käsityöstä. 
Näiden sukkien kutominen oli täynnä solmuja ja väärin jatkuvia raitaraportteja sekä irtoväriä. Lanka on edelleen Rellanan Flotte Sockea, mutta malli nimeltä Tahiti. Ostettu samoin Halpa-Hallin kampanjasta jo toissavuonna. Ihan mukavaa kudottavaa, sukat etenivät aina välillä ihan mukavasti. Mutta se solmujen määrä! Ensimmäinen solmu tuli vastaan ekan sukan varressa ja sen jälkeen raita kyllä jatkui ihan oikein, mutta kädet rupesivat värjäytymään sinisiksi. Irtoväriä, joka lähti helposti pesemällä pois. Kantapäässä oli seuraava solmu ja sen jälkeen kutominen olikin yhtä solmukohtien käsittelyä. Ja aina lanka ei jatkunut oikeasta kohtaan. Kädet värjäytyivät myös voimakkaammin siniseksi, joten irtoväriä oli paljon. Valmiit sukat eivät enää kovin päästäneet väriä ja varmuuden vuoksi uitin ne vielä etikkavedessä.
Solmuja oli kaikkiaan täysi tusina 150 g kerässä, vaikka yhtään ylimääräistä katkosta en itse tehnyt. Minusta aika paljon solmuja yhteen kerään. Taisi olla oikea maanantaikappale. En ole ennemmin törmännyt yhtä solmuiseen kerään ja olen aika monta kerää mennyt läpi vuosien saatossa. Väri olisi kaunis ja lanka mukavaa kutoa.

Ihan samanlaisia raitoja en saanut sukkiin, sillä yrittäessä tasata solmujen jälkeen raitoja kävin koko kerän läpi pysytäkseni jatkamaan oikeasta kohtaan. Toisen sukan kärkeen tuli sitten yksi raita enemmän, kun ei ollut enää tuota vihreää jäljellä kerässä. Muuten en olisi saanut sukkia saman pituisiksi. Raitojen järjestys meni sekaisin onneksi vasta jalkaterässä, joten aika hyvin sain silti samanlaiset sukat.


Malli: Miesten sukka koko 42 by Kardemumma. 60s, 2o2n joustin.
Lanka: Flotte Socke 6 fach Tahiti, 108 g
Puikot: Knitpro nro 3 oranssit.

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat tuli solmuista huolimatta.
  Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 2. Hirveä määrä solmuja! Oisin itse joutunut jo luovuttamaan noin seitsemännen solmun kohdalla. Oot sinä aika sitkeä sissi.

  VastaaPoista
 3. Olipas solmuinen. Ei yhtään kiva... onneksi lopputuloksessa sitä ei kyllä huomaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.