torstai 21. huhtikuuta 2016

Kielo-Sirkka

Novitan kevätuutuuksia on 50g kerissä oleva Niitty, josta löytyy herkullisia värejä. Lanka sisältää 70 % akryylia ja 30% polyamidia. Mitä ilmeisimmin joku kausilanka, jota on saatavissa todennäköisesti vain jonkin aikaa. Siltä ainakin tuntuu. Langat kun elävät nykyisin hyvin lyhyissä elinkaarissa ja vaihtuvat kausittain.

Lanka ei ollut minulle ennestään tuttu, kun siitä pyydettiin minua kutomaan Sirkat. Väritoiveena oli Kielo eli vihreäkeltainen lanka. Sukkien tuli olla aika väljät ja ne eivät saaneet painaa ja kiristää mahdollisesti turpoavia jalkoja. Pääsin siis tutustumaan tähän Niittyyn. Aivan helppo tätä ei ollut kaupoista löytää, lähinnä olen nähnyt tätä S-ryhmän kaupoissa ja Minimaneissa myytävän. Yllättävän edullinen ja mukava lanka.

Lanka on pehmeää ja siinä on todella kauniit värit, Varmasti ihania vauvaneuleita tästä saisi. Sisältää polyamidia aika paljon, joten uskoisin sen kestävänkin jonkin verran. Neuletuntuma lankaan on miellyttävä, ei laisinkaan muovisen oloinen, vaikka akryylia pääasiassa onkin. Lanka tuntui käten myös lämpimältä. Villa-allergiselle uskoisin sopivan todella hyvin. Paljon tästä näkee sukkia kudotun, kestävyyskokemukset on vielä testaamatta.
Kauniit Kielo-Sirkat tästä langasta syntyikin. Kerässä on metrejä peräti 160 eli aika riittoisaa. Varasin kuitenkin kolme kerää näihin sukkiin ja vähiltä olikin, etten joutunut neulomaan myös siitä kolmannesta. Neuloin sukkia jälleen rinnakkain, kumpaakin omalta kerältä. Hieman piti tasoittaa alussa, että sain raitaraportit samaan kohtaan, mutta ei paljon. Kummankin sukan päkiän kohdilla tuli vastaan solmu kerässä ja raidathan eivät suinkaan jatkuneet samalla lailla. Toisessa kerässä ei ollut enää kokonaista raitaraporttia jäljellä, kun solmun jälkeen tutkin tilannetta. Mutta onneksi tässä nämä raidat ovat symmetrisiä, joten kerin raidan alkamaan toisesta suunnasta ja sain oikeat raidat jatkumaan sukkaan. En usko, että huomaa, missä kohtaa sukkaa solmu on ollut. En enää itsekkään löydä kohtaa kuvasta ja sukat ovat jo niitä toivoneella. Toisessa piti ottaa vain ylimääräiset raidat solmun jälkeen pois, niin pääsi jatkamaan. Keristäni jäi jäljelle vain tuota valkoista ja keltaista, kirjavia ja vihreitä kohtia ei juuri laisinkaan. Mutta riitti kuin riitti kaksi kerää näihin sukkiin.

Malli: Sirkka, koko n. 41-42
Lanka: Novita Niitty, 89 g, väri 834 Kielo
Puikot: Karponz nro 3

Voin ajatella kutovani langasta muutakin. Ehkä kokeilen lapasia sellaiselle, jota kutittaa tai suloisia vauvanneuleita. Värit ovat kyllä kauniit. Sukkien pohjia katsoessa näkee hieman, miten lanka raidoittaa itse kuvioita.

1 kommentti:

  1. Ihanat sukat. Pisti tuo langan väri silmään. Kielo... sama nimi kuin siskollakin. Pitäisköhän tehdä jotain tästä hänelle? Kenties.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.