maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tää tykkää raidoista

Luulin jo villasukkakauden olevan jo kesään taittumassa ja puuvillaisemmat sukat tulossa käyttöön. Mutta sitten huhtikuun loppu on ollutkin hyvin lumisateinen tai muuten kolea. Viimeksi tänä aamuna herätessä oli useamman sentin lumikerros maassa ja lunta tuli edelleen töihin lähtiessä. Auton päältä sai puhdistaa viiden sentin kuorrutuksen pois märkää lunta. Päivän mittaan sade vaihtui vesisateeksi ja lumi suli, mutta kolea on vieläkin. Villasukat ovat siis edelleen aivan asiallinen puheenaihe kuten kesäkuumallakin. Mutta niinhän ne ovat aina. Villasukkafanilla.
Puikoillani on viime päivinä ollut Regian vähän paksumpi sukkalanka eli Regia 6-fädig color. Lanka on osapuilleen Nallen vahvuinen, ehkä aavistuksen paksumpi. Lanka asettuu kuitenkin paljon paremmin silmukkaan ja on pehmeämpi, joten neulejälki on tasainen ja silmukat peittäviä. Paljon mukavampi ylipäätään kutoa ja sukat valmistuu kuin huomaamatta. Lanka tuntuu käteen pehmeältä ja miellyttävältä. Keräni oli tasaraitainen ja väriraportit aika pitkät, joten perussukkahan siitä neuloutui. Tein samoilla silmukoilla kuin yleensä olen tehnyt Nallesta. Ehkä hieman väljemmät sain, mutta ei juuri eroa.
Tässä vähän kirkkaammat kuvat tuosta langasta. Ulkona vallitseva säätilanne ei juuri houkuttanut pitkiä kuvaustilanteita järjestämään, joten pikaiset räpsyt värjötellen koleassa kevätilmassa. Onneksi varpaat olivat lämpimät ja kuvaaja sai olla sisätiloissa. Sateeseen en häntä hennonnut pyytää värjöttelemään.
Regian 6-facht -langat ovat myynnissä yleensä 150g kerissä. Kerästä neuloutui helposti nämä 38 kokoiset sukat ja pari raitaraporttia olisi ollut mahdollisuus tehdä kummastakin sukasta isommatkin. Hyvin riittoisa lanka, joka on jo entuudestaan tuttu myös kestävyytensä ansiosta. Ei ollut ensimmäinen kerta Regiaa puikoilla eikä taatusti viimeinenkään.

Malli: Kardemumman perussukka, 2o2n ribbi, koko 38
Lanka: Regia 6-fädig Color väri nro 06369, 86 g
Puikot: Nro 2,75 bambuiset

3 kommenttia:

  1. Tääkin tykkää raidoista, etenkin näistä raidoista. Tosi kivat, tykkään.
    Kiva kuulla arvioita myös langoista, kun itse olen vielä aloittelija näissä jutuissa. Ei tule tehtyä ainakaan ihan täysin hutiostoksia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.