perjantai 15. huhtikuuta 2016

Välipala

Puikoilla pitäisi oikeastaan aina olla yksi perussukkaneule kesken. Voisi ottaa aina mukaan, kun tarvitsee sellaisen odotushuone -neuleen. Helppo, joka ei vaadi niin paljon keskittymistä, mutta samalla aika kuluu hyvin neuloessa. Nämä sukat aloitin ennen pääsiäistä sellaiseksi neuleeksi, jonka voi ottaa mukaan minne vain. Ja sellaiset nämä sukat on todella olleet. Näitä sukkia on neulottu sairaalassa odottaessa lääkärin puheille pääsyä. Näitä on neulottu autossa matkalla kotoa Kuopioon ja Kuopiosta Kuusamoon. Ja kun into oli päällä, niin sukista tuli minulle isot. Mittailin autossa, että olisivat sopivan kokoiset, mutta niin vain kävi, että ovat isompaan jalkaan. Vielä en ole lyhentänyt, josko joku perussukan tarvitsija löytyy oikeassa koossa. Ylemmässä kuvassa värit auringossa, alemmassa varjossa. Jostain syystä olen viime aikoina kutonut aina väärän mittaisen lavan sukkaan ja kärkikavennuksia on saanut purkaa. Milloin liian pitkä, milloin liian lyhyt. Ei tahdo osua kohdilleen kerralla.

Lanka oli Rellanan Flotte Socke Bora Bora. Jotenkin neuletuntumalta aika tavalla Nallen kanssa samanmoista. Langan olen tullut hankkineeksi samassa yhteydessä muutama vuosi sitten kuin muutkin Rellanan langat. Vielä muutama kerä on jäljellä.
Malli: Perussukka, Kardemumma
Lanka: Flotte Socke 6 fach Bora Bora, 95 g
Puikot: Knitpro nro 3.

Kävin alkuviikosta Tallinnassa ja poikkesimme samalla Karnaluksissa sekä samassa talossa sijaitsevassa kangasliike Abakhanissa, jossa on myös hieman lankoja myynnissä. Karnaluksiin oli tullut kartioilla myytäväksi vironvillan näköisiä villakartioita, 18 e / kilo. Löytyi yksivärisiä sekä sitten sateenkaariväri. Villakartiot painoivat toista kiloa. Abakhanissa oli satunnaisia tuotteita -70% ja sieltä löytyikin muutamaa vauvalankaa kudottavaksi. Kotiin kantamisina oli kaikkiaan useampi kilo lankaa sekä puikkoja ja muita tykötarpeita. Haaveena on vähän muitakin neuleita kuin sukkia ainakin, jos lankalaatuja katseli. Vapauden aukiolla mainostettiin avatuksi uusi askarteluliike, jossa olisi myös lankoja myynnissä. Pistäydyimme liikkeessä, mutta siitä mainos oli lähes yhtä suuri kuin itse liike. Lankoja oli vain yhdessä hyllyssä eikä hintatasokaan ollut kovin edullinen. Myös askartelutarvikkeita oli minusta aika vähäisesti. Saa nähdä, kauanko se tunnelissa oleva liike kannattaa.

Täydensin varastoani myös jo menomatkalla Tampereen lankamaailmasta yksien huivilankojen verran. Olenkin alkuvuoden kutonut oikeastaan pelkästään omien varastojeni langoista, joten nyt oli hyvä täydentää hieman vajenneita varastoja. 

6 kommenttia:

 1. Kaunis lanka... Kyllä sinä jaksatkin. Minulla on selvästi alkamassa kesäloma neulomisen suhteen.

  VastaaPoista
 2. Kivat raidat tuosta langasta on sukkiin tullut.

  Enpä ole tullut ajatelleeksi, että ottaisin esim. lääkärin odotushuoneeseen sukankutimen mukaan, useimmiten siellä tulee vain selattua niitä iänikuisia vanhoja naistenlehtiä, paremmin menisikin aika talteen neuloessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri jostain luin että oli jopa asetettu tämmöiseen odotushuoneeseen kori, jossa oli keskeneräisiä neuleita. Niitä sai jatkaa siinä odotellessaan. Minusta aivan mainio idea. Itselläni kulkee useinkin joku helppo neule mukana, jos tiedän joutuvani odottelemaan.

   Poista
 3. Kaunis lanka!Aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle! Koetan herätä talviunesta ja aktivoitua bloggailemaan! :)

  VastaaPoista
 4. Sama minulla. Jos tiedän joutuvani odottamaan, on neule mukana aina. Ihana sukkaväri.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.