keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Norjalainen villapaita?

Oma villasukkalaatikkoni näyttää saavan tasaiseen tahtiin täydennystä keskipaksuisista sukkalangoista kudottuna. Tälläkin kertaa lankana Regian hieman paksumpaa sukkalankaa ja raitamallina kuuluisat norjalaiset miesneulojat, Arne ja Carlos. Langan tulisi raidoittua itsestään ja muodostaa kuvioita kuin norjalaisissa kirjoneuleissa. Minun silmukkaluvuilla ei lopputulos ole niinkään selkeä kirjoneule vaan sopivasti raidoittuneet villasukat. Parempi niin, nämä ovat mukavasti tasaisen raitaiset.
Sukat ovat mukavat jalassa ja samat ohjeet käy kuin monelle tutusta Nallesta neulottaessa. Näissä minulla on 56 silmukkaa. Toteutin näissä sukissa sukan suussa 10 krs 2 oikein 2 nurin -neulosta ja sen jälkeen vaihdoin 3 oikein 1 nurin neuleeseen sukan varressa. Tämä ribbi pysyy yllättävän hyvin jalassa suorana. Ei ole aivan niin joustava kuin tuo 2oikein 2 nurin. Kantapäästä poimin 17 silmukkaa, joista ylimääräiset kaventelin pois joka toinen kerros. Kantapään jälkeen olen neulonut sileää neuletta ja kärkikavennukset olen tehnyt sädekavennuksena.
Lanka on todella ihanaa neulottavaa. Hyvin samanlainen tunnultaan kuin edellisienkin sukkien Regian samanpaksuinen sukkalanka. Ei hullumpi ja ovat kyllä lämpimän tuntuiset jalassa. Nämä Arne ja Carlos langat ovat olleet jo hyvissä tarjouksissakin. Kannattaa napata kerä mukaansa jos kohdalle osuu. Meillä täällä näitä Regian lankoja löytyy ainakin tutusta lankakaupastani, Ahkeraliisasta Laihialla. Ei minusta yhtään hassumpi lopputulos näissä sukissa.
Malli: Kardemumman perussukka, koko 38
Lanka: Regia 6-fädig Design Line Arne&Carlos väri nro 03659,  88 g
Puikot: Nro 2,75 bambuiset

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.