tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kuuma mustikka

Hot Socks raitalanka jälleen puikoilla. Ohutta, mutta niin mukavaa kutoa. Ja sinisen sävyt tietenkin. Lanka löytyi jälleen Ahkeraliisasta Laihialta, kun käväisin siellä muutama viikko sitten täydentämässä varastojani. Siinä ne kerät odottivat minua muiden joukossa, mutta enhän minä nähnyt kuin tämän sinililan värin sieltä korista. Sukat tuntuvat valmistuvan kuin hujauksessa tästä langasta, kun aina on kudottava vielä yksi raita ja sitten toinen. Ja vielä muutama raita. Näissä langoissa on niin herkulliset värit.

Tein molempia sukkia rinnakkain eli pätkä toiseen ja sitten toinen samaan mittaan ja vähän edemmäs. Hyvä perussukka ja autossa tätä onkin kudottu matkalla mökiltä kotiin. Oma sukkalaatikkoni on siinä vaiheessa, että sinne pitäisi oikeastaan kutoa useammat ohuet sukat ensi talvea varten. Ja ohuesta langasta voi kutoa kesälläkin.
Malli: Perussukka oman jalan mukaan, Kardemumma, koko 38
Lanka: Hot Socks Color, väri 406, 70 g,
Puikot: Prym nro 2,5 bambut

Lankaa jäi jäljelle n. 30 g kahdesta kerästä. Toisen langan kanssa raidoittamalla saisi varmaan ihan mukavat sukat. Pitänee kokeilla, mutta tarkistaa ensin, millaiset raitaraportit on jäljellä.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.