lauantai 15. huhtikuuta 2017

Useamman matkan neule

Automatkoille tapaan aloittaa aina jonkun simppelin neuleen, joka on helppo ottaa mukaan ja jota on helppo kutoa. Neule voi olla kesken pitempiäkin aikoja kunnes jälleen seuraava neuletta tarvitseva matka ilmaantuu. Perussukka on matkaneuleeksi aivan mainio. Ei tarvitse ohjelipareita tai montaa kerää. Yksi kerä ja puikot ja sukka syntyy kuin itsestään. Koska miesten sukkien lahjavarasto on aika minimaalinen, valitsin viimeksi harmaan raitakerän Hot Socks Sesiaa ja neule puikoille.
Työ aloitettiin viimeksi mökiltä kotiin lähtiessä, kuusi viikkoa sitten. Aurinko lämmitti jo mukavasti auton lasin läpi, joten neule eteni vain jonkin verran. Kotona neuloin sitten ensimmäisen sukan valmiiksi miettiessä, mikä malli olisi kiva aloittaa seuraavaksi ja toinen sukka jäi odottamaan seuraavaa matkaa. Sitten viime lauantaina lähdimme Tallinnaan ja sille matkalle loin toisen sukan silmukat valmiiksi. Työ eteni niin autossa matkalla Helsinkiin kuin laivallakin. Hotellissakin tuli kudottua useampi kerros miehen käydessä aamusaunassa ja paluumatkalle ryhdyttäessä neule oli kantapään ohittanut. Laivalla tuli kudottua vain kiilakavennukset ja sitten se jäi sillä reissulla.
Seuraavana päivänä lähdettiin mökille ja kierrettiinkin Kuopion kautta pohjoiseen. Matkaa tuli aika monta sataa kilometriä. Neuleessa oli sileää suoraa neulottavana ja se etenikin hyvin. Sukat olivat jo ennen Kuopiota päättelyä vaille valmiina. Näin ikään kuin huomaamatta tuli kudottua yhdet ihan tavalliset miesten sukat odottamaan lahjottavaa. Langan raidoittaminen sai työn etenemään kivasti ja maisemiakin tuli vilkuiltua. Työ on myös kevyt, kun lanka on ohutta. Ja kyllä se neule aika monta kertaa syliin laskeutui kun oli jotain todella mielenkiintoista katsottavaa.
Malli: Perussukat ohuesta langasta by Kardemumma. Koko 43.
Lanka: Hot Socks Sesia, 75 g
Puikot: Prym Bambupuikot nro 2,5.

Nyt sitten taas uusi matkaneule puikoille. Olisi edelleen viisasta pitäytyä näissä miesten perussukissa tyhjähkön varaston vuoksi, mutta mukaan ei tullut ohutta lankaa. Jotain muuta lankaa kyllä tuli. Mökillä on tullut neulottua sitten ohjeen lukemista vaativaa neuletta, joka onkin sitten jo uuden päivityksen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.