keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Karnaluksissa uusia tuulia

Vietin pääsiäisviikon lomaillessa ja hieman matkustaessa. Matkani suuntautui alkuviikosta Tallinnaan ja siellä pistäydyin myös Karnaluksissa, jossa oli tapahtunut paljon muutoksia sitten edellisen käynnin joulukuun alkupuolella. Kauppa on nyt melkein katutasossa. Ulkoa mennään edelleen samasta ovesta sisään, mutta heti ensimmäisellä porrastasanteella on ovi vasemmalle, josta pääsee Karnaluksiin sisällä. Takit voi jättää narikkaan, samoin reppumme pyydettiin siihen. Kohtelias mies palveli meitä. Vieressä oli myös sohvaryhmä, jossa voi istuskella ja katsella neulelehtiä. Olisivat tuoneet siihen vielä kahvipaikan ja miehille sopivia tekniikkalehtiä, niin saisi kantoavut viihtymään myös tuolla.
Minun piti ottaa kuvia tuosta uudistuneesta myymälästä, mutta se unohtui etsiessä mitä mistäkin löytää. Ensimmäiseen kerrokseen oli tullut paljon kankaita ja helmitarvikkeita. Sitten keskeltä hallia nousi portaat välitasanteelle, jossa oli ompelukoneet, neulekoneet ja saumurit sekä niiden tarvikkeet. Siitä portaat jatkoi ylöspäin vanhaan myymälään, jossa vielä laitettiin tavaroita paikoilleen. Siirtely oli kesken ja piti vähän etsiä tuotteita. Mm. puikot olivat kolmessa eri paikassa. Mutta kun ehtivät, niin kyllä siitä hyvä tulee. Langat olivat vielä samoilla paikoilla kuin ennenkin. Minun ostokseni pitivät sisällään Alizea sekä puikkoja. Lisäksi toin töihin hieman virkkauslankaan ja äidille ja siskolle tuliaisia. Jotain tuttua Karnaluksissa kuitenkin oli. Ulko-ovella oli edelleen summeri, jota piti soittaa, että pääsi sisään. Ovi oli kuitenkin lasinen. Tilaa oli kuitenkin ainakin puolet lisää entiseen.
Muuten pääsiäisen suunnitelmiini kuului kirjoneuletta. Ja tutun mallin parissa. Yleensä teen useammat samalla mallilla kun kerta alkuun pääsen. Hieman muuttelin vielä tälläkin kertaa ohjetta. Mutta kohdillaan rupeaa jo olemaan. 
Minun piti kyllä osallistua pääsiäissukkayhteisneulontaan. Hiljaisen viikon alkuun tullut matka esti kuitenkin osallistumasta heti ensimmäisiin vihjeisiin, joten päätin sitten kutoa ne sukat ihan rauhassa. Ohjeet otin talteen. Sen sijaan kudoin yhdet leveämmälle pohkeelle olevat musiikkisukat. Aikaa näihin sukkiin menee yllättävän paljon.
Malli: Musiikkisukat by Nina Kankaanpää, koko 39
Lanka: Novita 7 veljestä valkoinen, musta ja hieman punaista, yhteensä 286 g
Puikot: Prym bambuiset nro 3,5

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.