sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kolmiopuikot

Olin saanut isokokoisen kirjeen pääsiäismatkojemme aikana. Ehdin noutamaan sen postista vasta pääsiäisen jälkeen. En muistanut mitään tilanneeni mistään, enkä siten odottanut postia. Oli mielenkiintoista avata yllättäen tullut paksu kirje. Kirjeestä paljastui uudet Prymin ergonomiset puikot testattavaksi sekä kerä Regian Irland-sarjan lankaa. Olin kuullut jo aikaisemmin näistä puikoista ja mielenkiinnolla loin silmukat saamastani kerästä näille puikoille.
Ensimmäinen tuntuma puikoista oli, wau, miten keveät. Ja sellaiset nämä todella ovat. Silmukoita luodessa tuntui ensin nihkeältä, mutta ilmeisesti vain uudenuutukaisten puikkojen pinta oli vielä liukumaton, sillä jo ensimmäisiä kerroksia kutoessa neule rupesi liikkumaan sujuvasti puikkojen pinnalla. Näinhän se on kaikkien puikkojen kanssa. Silmukat soljuivat hyvin puikoilta. Puikkojen pyöreät päät eivät tökkineet neulojaa sormeen vaan neulominen oli sujuvaa ja joutuisaa.
Puikot ovat erittäin joustavat, joten siihin piti ensin tottua. Puikot kaartuivat kavennuksia tehdessä hurjasti, kun olen tottunut jäykkiin puikkoihin, mutta palautuivat sitten takaisin. Kun tähän ei ole tottunut, tuntui aluksi, että katkeavat, mutta ei toki. Puikot ovat päästä pyöreät ja keskeltä kolmikulmaiset. Itse olen tykännyt kutoa pyöreillä puikoilla, en ihastunut aikanaan kantikkaisiin, mutta niissä oli ilmeisesti yksi kulma liikaa. Nämä eivät ottaneet käteen kuten kantikkaat puikot ottivat, vaan olivat miellyttävän tuntuiset pitkäänkin neulottuani. Yhdestä puikoista kului ensimmäisen sukkaparin aikana melkein koko lila koristekuviointi pinnasta pois. Muissa neljässä siihen tuli vain muutama viiru. Mutta tämä ei haittaa mitenkään neulomista.
Saamani puikot olivat numero kolmosen puikot. Tuntui, että ovat ohuet, mutta todella hyvin sopivat ainakin minun käsialallani tuohon Regian lankaan jossa puikkosuositus on 3-4. Neulejälki oli pehmeä, mutta siitä huolimatta silmukat peittivät hyvin ja neulepinnasta tuli sileä ja tasainen. Ajatuksissa jo hankin suuremmat kokeilemaan neulomista paksummista langoista.

Malli: Perussukka by Kardemumma, koko 43

Lanka: Regia 6-fädig Irland Color, väri 5859, petrooli, 114 g
Puikot: Prym Ergonomics nro 3

Sukkamallina kuvissa mieheni, jolle nämä sukat olivat isot. Ovat tarkoitetut vähän suurempaan jalkaan. Siksi näyttää vähän kuvissa hulppeilta hänen jalassaan.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista �� Lähden eka kertaa eläissäni ensi viikonlopuksi Pärnuun. Äitini on kertonut, että siellä on kiva käsityöpuoti, josta hän on tuonut minullekin muutamat puupuikot. Löytyisiköhän nämä uutuuspuikot sieltäkin, jos ei päädyn joihinkin muihin. Ehkä puisiin taas. Muuta minulla ei ostoslistalla olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karnaluksissa näitä ei ainakaan vielä ollut myynnissä. Katseltiin sillä silmällä sieltä. Nämä olivat kyllä ihan mukavat puikot kutomiseen.

   Poista
 2. Kuulostaa sellaisilta puikoilta,joita pitää päästä kokeilemaan! Kivat värit noissa sukissa.

  VastaaPoista
 3. Kuulostapaa mielenkiintoiselta. pitääkin katsoa josko poikkeisi käsityöliikkeessä katsomassa... vaikkakin olen koittanut välttää, kun tulee tehtyä aina isoja ostoksia, vaikka jotain pientä menee hakemaan. Ihanat sukat jälleen olet tehnyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.