sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kelon sävyt II - lomaviikon kutomisia

Jälleen kerran heräsin huomaamaan, että lahjalaatikossani miesten sukkien kohdalla on suuri vajaus. Miehille on aika vähän erilaisia sukkamalleja. Kivat mallit keskittyvät pääasiassa naisten sukkiin. Eivätkö miehet sitten halua mitään kirjoneuleita, vaan ovat klassiseen perussukkaan mieltyneitä? Vai emmekä me naiset suunnittele miehille sukkia? Tuskin kaikki miehet haluavat - varsinkaan jo hieman varttuneemmat - pitää mitää kalja- tai ginisukkia, vaan turvallinen harmaa olisi lähellä sydäntä. Toisaalta löytyyhän niitä miehille muitakin aiheita, joista suunnitella kivoja villasukkia. Lahjalaatikkoon päätyi kuitenkin tällä kertaa ihan peruskauraa, koska ei voi olla varma, kenelle sukat menee.
Kurkistus sukkalankoihin ja päällimmäisenä oli kaksi vajaata kerää Hot Socks Vesuv -lankaa, josta vähän aikaa sitten kudoin jo yhdet miesten sukat. Ne vain ovat jo lähteneet lahjaksi ja tilalle täytyi saada uudet. Punnitsin kerät ja totesin, että uskaltaa kutoa vielä toisetkin ja lanka riittäisi. Välillä ihan tavallisten, perussukien kutominen on hyvinkin palkitsevaa. Rentoutuu ja jälkeä syntyy. Ei tarvitse koko ajan seurata kaavioita, malli sopii varmasti jalkaan eikä kiristä mistään. Kutominen on rentouttavaa. Kaiken kirjoneuleen keskellä tämä oli mieltä rauhoittava projekti. Ja mikä parasta, nyt on edes yhdet perussukat jälleen varattuna laatikossani yllättäviä lahjomuksia varten.
Malli: Ohuet perussukat by Kardemumma, koko 43
Lanka: Hot Socks Vesuv, väri 01, 77 g
Puikot: Bambuiset nro 2,5

1 kommentti:

  1. Kiva väri näissä sukissa!
    Minä neuloin juuri miesten sukat, joihin kiemurakuvion otin Zigzagular-sukista. TiiQ on myös suunnitellut miehille sopivia malleja, mutta oikeassa olet, että miehille sukkaohjeita on hyvin vähän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.