torstai 30. maaliskuuta 2017

Musiikillista menoa

Minulla on ystävä, jolle musiikki on lähellä sydäntä. Nähdessäni nämä sukat ajattelin heti, että tuossa on hänelle sukat. Näytin hänelle alkuperäisten sukkien kuvaa ja hän oli heti myytynä tälle mallille. Onnekseni kaaviot kirjoneuleisiin oli saatavilla ja niin tulostin ne itselleni.
Varastoissani löytyi oikeat väritkin sukkien aloittamiseen ja niin sain sukat puikoille. Loin pariinkin kertaan silmukat, koska ensimmäinen versio oli minusta todella kapean näköinen ja niin se olikin. Mallin suunnittelija kyllä kertoi kutoneensa sukat tyttärelleen, mutta en tiedä minkä ikäiselle. Lopulta olisin saanut lisätä malliin silmukoita enemmänkin, sillä näistä tuli aika kapeat sukat. Kirjoneule ei jousta niin paljon, varsinkin kun on pitkiä langanjuoksuja.
Resori sukan suussa yltää mukavasti polven päälle ja lämmittää. Siinä on myös nauhakuja valmiina, jos sukat eivät pysyisi jalassa. Nämä kyllä pysyvät ilmankin.
Itse jatkoin mallia vielä tuon nilkan pystyraidoituksen verran alkuperäiseen verrattuna. Se ja sukan suun resorin pituus sekä hieman suurempi silmukkamäärä ovat omaa modaustani.
Sukkiin kudotaan ensin pohja, johon nuotit, sydämet ja nuottiavaimet kirjaillaan jälkikäteen silmukoita jäljentäen. Silmukoinnissa meni kolmasosa sukkiin käytetyistä tunneista. Hidasta puuhaa ja tarkkana saa olla. Silmukointi ei ole aivan niitä minun lempparihommiani. Muutaman kerran otin uusiksikin, koska kuvioon tuli joku virhe.
Näitä oli ihan kiva kutoa, vaikka haasteellista se oli. Pitkähköt langanjuoksut ja silmukoiden lisäämiset alkuperäiseen mallin pitivät koko ajan hereillä. En laittanut niitä ohjeeseen vaan pidin mielessäni, missä kohtaa pitää kutoa enemmän silmukoita kirjoneulekuvien väliin. Toisaalta, nämä olivat ihanaa vastapainoa arkityölleni. Ajatukset lähtivät varmasti pois työasioista näitä kutoessa.
Mallineule vaihtuu mukavasti ja sukka tulee kudottua tavallaan kuin osissa. Mielenkiintoa piisaa, mutta toisaalta työ etenee kuvioiden ollessa suuria.
Malli: Musiikkisukat by Nina Kankaanpää
Lanka: Novita 7 veljestä valkoinen, musta ja hieman punaista, yhteensä 248 g
Puikot: Prym bambuiset nro 3,5

24 kommenttia:

 1. Kiitos. Työtä näissä oli mutta mukavaa sellaista.

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän upeat. Musiikkia silmille.

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Sainkin heti inspiraation neuloa muusikkoveljelleni sukat, niihin tosin tekisin nuo pelkät kosketinkuviot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai tuosta nilkasta alaspäin. Eli muutamat nuotit varteen ja sitten koskettimet jalkaterään. Taittelin noita jo niin, että tuosta saisi hyvännäköiset nilkkasukat kanssa.

   Poista
 4. Onko mahdollista tilata tämmöset sukat?

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Nuo olisi täydelliset tyttärelleni :) Onko kaaviot maksulliset vai vapaasti saatavissa? MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaaviot olivat Fb:n villasukkaryhmän tiedostoissa ryhmän jäsenten saatavilla.

   Poista
  2. Onko kyseessä sellainen ryhmä (minkä niminen?), johon pääsee liittymään, jotta pääsisi tähän ja muihin ihaniin ohjeisiin käsiksi?

   T. villasukkiin hurahtunut myös

   Poista
  3. Nyttemmin ohje on julkaistu jo useammassa ryhmässä. Alunperin se löytyi Voihan villasukka -ryhmässä, jossa toki pitää olla jäsen.

   Poista
 6. Kyllä on upeet sukat. Aivan täydelliset musiikkia harrastavalle.

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Ihan mielettömän hienot sukat!

  VastaaPoista
 8. Voi elämä, mitkä sukat! Mun pitäisi varman kutoa neljät parit (!), jokaiselle perheenjäsenelle omat. :)Yhdet ammattimuusikkopojalle ja kolmet muut meille muille perheen aktiivisille musiikin harrastajille, joita tosin on kotipesässä enää kolme, mieheni, minä sekä koira :)Sukkaversioni olisivat varmaankin nilkkasukkamallia. Musiikki Fazerilla oli vuosia sitten myynnissä pianonkosketinkaulahuivi, joka tietysti piti hankkia itselle. Hienoa työtä, ja lopputulos aivan mainio. :)

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot! Pitää käydä ettimässä kaaviot. Tosin jälkipistely ei oo ollenkaa mukavaa.

  VastaaPoista
 10. Jokaisen pianistin unelmasukat! Aivan mielettömän hienot! <3

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanat sukat,mie haluisin,myytkö????Anne

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.