sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Maalaisromanssi - kaunista romantiikkaa

Lomaviikolla tuli tehtyä loppuun myös jo jonkin aikaa kesken olleet pitkät polvisukat. Toinen sukka on ollut kudottuna jo viime lokakuussa, mutta sitten alkoi joulukutomiset ja jostain syystä pari sukalle sai siirtyä ja siirtyä toisten, muka kiireellisempien kutomisten tieltä.
Malli oli kyllä mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu, joten syy siirtymiseen ei missään nimessä ollut siinä. Ostin tämän Merja Ojanperän kirjan ihan tämän mallin sekä yhden toisen takia. Ihastuin näihin sukkiin välittömästi. Kirjassa on kyllä muitakin kudottavia sukkamalleja. Mielenkiinnolla odotankin hänen seuraavaa kirjaansa.
Mallissa riittää monenlaisia pieniä yksityiskohtia koko sukan matkalla. Useampi pitsineulekaavio tutkailtavana. Muutamassa kohdin on vähän tylsiä kavennuksia tehtävänä, mutta niitä ei ollut kovin montaa, joten tulivat ohitettua nopsaan.
Tämä polvisukka sopii hoikempaan kuin muodokkaaseen pohkeeseen. Joustava pitsinauha pitää sukat ylhäällä ja sitä ei tarvitse availla kovin usein, kun saa säädettyä sen omalle jalalle sopivaksi.
Maalaisromanssi on todella nimensä veroinen. Vaikka lanka on paksua, 7 veljestä, ei nämä sukat näytä paksuilta. Ne ovat vain yksinkertaisesti kauniit.
Ohjeessa oli vielä helmet noiden kukkien keskelle, mutta kaapissani ei ollut sopivia. Myös huollon kannalta helmet eivät ole aivan helpoimmat. Pitäisi löytää sellaiset, joista ei pesussa lähde värit pois. Ilman helmiäkin nämä ovat kyllä upeat sukat hameen kanssa!
Sukat valmistuivat lomaillessamme Rukalla. Paljon näissä on yksityiskohtia, joten koko ajan oli seurattava kaavioita varressa. Jalkaterän kanssa pääsi sitten helpommalla. Lisäksi varteen tulevat kukat ja niiden kiinnittäminen oli oma näpertelynsä, jossa vierähti aikaa kohtalaisesti. Mutta lopputulos on sen arvoinen.

Malli: Maalaisromanssi Merja Ojanperän kirjasta Kauneimmat villasukat
Lanka: Novita 7 veljestä luonnonvalkoinen 205 g 
ja Novita Nalle luonnonvalkoinen, 19 g, Yhteensä 224 g.
Puikot: Prym bambuiset nro 3,5 sekä nro 3 virkkuukoukku

8 kommenttia:

 1. kylläpä on kauniit ja nostalgiset sukat!
  Nimikin on juuri sopiva,melkein voisi kuvitella ihanan kartanon puistoon
  nuoren naisen jalkoihin! Täytyy ihan ostaa tuo Merjan kirja.
  Ihanaa keväänalkua sinulle!
  Terttu.V.

  VastaaPoista
 2. Kauniit on sukat, neulominen on sinulla ns. puikossa
  Aloitin innolla Vadelmaisia sukkia, mutta homma lopahti lyhyeen
  kun silmukat pahalaiset loppuivat jo alkuunsa. Ohjeessa on jotain vinksallaan.

  VastaaPoista
 3. Olethan muistanut langankierrot? Ohje on vain viitteellinen, mutta on sillä aika monet sukat kudottu, eikä muut ole maininneet silmukoiden loppumisesta. Nurjat pysyvät paikoillaan, vain oikeiden silmukoiden kohdalla tulee langankiertoja ja kavennuksia. Aina kavennettu silmukka on korvattu langankierrolla, silmukkamäärä pysyy samana koko ajan.

  VastaaPoista
 4. Onpa upeet sukat. Tosi hieno malli, niin romanttiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään itsekkin, että ovat nimensä veroiset.

   Poista
 5. Ja herranen aika, mitä täältä löytyi! Että osaavat olla ihanat! Todella KAUNIIT!

  VastaaPoista
 6. Voe mahoton miten upeat sukat!! Tuommoiset pitää saaha puikoille. Tässä pitää kirjaston sivuja ruveta katsomaan josko kotokunnan kirjasto kirjan omistaisi.
  Tykkään!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.