torstai 16. maaliskuuta 2017

Apila -lapaset

Kevät tulee suurin harppauksin ja lumet sulavat aivan silmissä. Siitä huolimatta olen kutonut lämpimiä lapasia. Eihän sitä koskaan tiedä, kuinka pian niitä kuitenkin tarvitsee ja ensi syksy onkin jo edessä. Käyttöön nämä eivät enää keväällä mene. Syksyllä on sitten kiva ottaa pakkasten tullen uudet, lämpimät lapaset käteen.
Malli on muutaman vuoden takaisesta Roosa Nauha ohjekuvastosta. Jo silloin tyttäreni valitsi mallin ja värit, mutta äidin toteutus on vain kestänyt hieman. Emme ostaneet itse Roosanauhalankoja, vaan lähes saman sävyiset Pirkkalangat laajemmasta valikoimasta. Hinta langoille taisi silloin muodostua noin edullisemmaksi. En ole aiemmin kutonut Paksusta Pirkkalangasta. Siksi olikin haastavaa ymmärtää, kun ohjeessa oli hyvinkin pienet puikkokoot langan paksuuteen nähden. Ja kosta tytön käsi on siroakin sirompi, otin ohjeen pienimmän puikkokoon, jolla lapaset tein. Työn edistyessä ymmärsin todella hyvin, miksi piti olla niin ohuet puikot. Lapasista tuli tiiviit ja lämpimät. Teen varmasti useammat tuosta langasta vielä. Niin paljon ihastuin langan ominaisuuksiin.
Paksu Pirkkalanka on pehmeää, 100% villalankaa ja siitä oli aivan ihana kutoa. Käsin pestävä, joka tosin on pieni miinus. Mutta pysyvät lapaset parempina niin. Lanka lämmitti käsiä jo kutomisvaiheessa. Pinnasta muodostui kauniin sileä, tiivis ja tasainen, josta ei ehkä ihan kaikki tuulet mene läpi. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta peukun tein vähän pidemmän ja vain yhdellä värillä, ohjeessa se oli puoliksi harmaa.
Kyllä näillä lapasilla kehtaa ulkona liikuskella. Pysyvät kädet lämpiminä.

Malli: Apila Roosa Nauha -ohjekuvastosta
Lanka: Paksu Pirkkalanka, värit 100, 3641 ja 322, 101 g
Puikot: KnitPro Zing nro 2,5

6 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset! Ei pakkaset syksyllä yllätä, kun nyt jo on lapaset valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovatkin todella ihanan lämpimät pitää. Joskus on hyvä olla ajoissa valmiina. Miellyttävä neulekokemus.

   Poista
 2. Todella kauniit kirjoneulelapaset.

  VastaaPoista
 3. Kaunis lapasmalli. (: Tosi nätit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.