torstai 2. maaliskuuta 2017

Vierailusukat

Onneksi kevät on jo saanut päivät pidemmiksi ja valoisammiksi. Puikoilla nimittäin viipyili musta lanka tovin. Silti mustan kutominen on aina hankalaa, vaikka valoa olisikin jo enemmän. Tällä kertaa kudottavana oli mustat, ohuet sukat, jotka mahtuisivat hyvin laukkuun ja voisi sujauttaa jalkaan esim. vierailun ajaksi. Lopputulokseen olen tyytyväinen, mutta töitä se teetti paljon ylimääräistä. Juuri värin takia.
Illan selasin tiedostojani, nettiä ja lehtiä läpi. Mitään kolahtavaa ohjetta ei juuri siinä kohtaa sattunut eteeni. Lopulta vain loin silmukat puikoille ja kokeilin neuloa noista klassikoiksi muodostuneista sukista tuota eteen tulevaa pitsiä nilkkasukkapituutena. Muutosta tein siinä, että neuloin tuon saman pitsin myös taakse ja muutaman kapean pitsiraidan siihen väliin. 
Malli toimi ja pääsin kutomisen vauhtiin. Mustassa langassa, varsinkin aluksi, piti koko ajan laskea, mitä seuraavaksi teen, sillä mallikerta ei erottunut niin selvästi. Mutta palan matkaa kudottuani rupesi pitsi olemaan kohdillaan ja työ helpottui hieman. Loppuun asti oli oltava laskeminen mukana, ettei tullut virheitä. Ja siitä huolimatta näissä sukissa on tullut purettua tavallista enemmän. Osa purkamisesta johtui kyllä siitä, etten aina ollut aivan tyytyväinen sukkaan ja malli muokkautui siinä kutoessa. Milloin oli minusta liian lyhyt ja milloin liian pitkä. Lopulta sain kuitenkin mielestäni ihan sopivan kokoiset, laukkuun mahtuvat sukat aikaiseksi.
Malli: Mirjan vierailusukat koko 40
Lanka: Alize Superwash 100, väri 60 (musta) 68 g
Puikot: Bambuiset nro 2,5

2 kommenttia:

  1. Komeat vierailusukat! Itse myös neulon harvoin mustaa, kun tuntuu vaikealta erottaa silmukat... varsinkin talvisaikaa. Täytyykin ottaa työn alle itsellenikin vierailusukkien tekemiset. Olisi sitten aina valmiina mukaan otettavaksi, kun koskaan ei voi tietää onko kyläpaikassa kylmä vai kuuma. Hyvä idea!

    VastaaPoista
  2. Onpa elegantit! Varsinkin tuo takasauma hivelee silmää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.