tiistai 28. maaliskuuta 2017

Viikon ahkera näpertely

Anelmaisia on kudottu paljon ja ehkä ovat jo ohi mennyttä. Minä tapani mukaan olen lämminnyt vasta jälkijunassa. Viikon ahkeran näpertelyn tuloksena sain syntymään nämä lila-harmaa-vaaleanpuna-valkoiset sukat. Eihän sitä paljon illassa tee kirjoneuletta, ja nuo kukat sekä lankojen päättelyt vievät aivan tuhottomasti aikaa. Mutta lopussa on mielissään, kun sai tehtyä.
Anelmaisten suuri suosio on varmasti siinä, miten koukuttavaa näiden neulominen on. Koko  ajan vaihtuu lanka ja mallineule. Ei ehdi pitkästyä, vaan sijaa on suunnittelulle. Yhtä kohtaa neuloessa miettii jo kovasti, mikä on seuraava väri ja millaisen kuvion laitan.
Nilkassa viimeistään rupeaa jo suunnittelemaan seuraavien sukkien väriyhditelmiä. Ei ihme, että näistä on tullut niin suositut sukat. Ovat myös lämpimät. Paksua lankaa ja kirjoneuletta. Ovat melkein koko pituudeltaan kaksinkertaiset.
Kovin käytännölliset nämä eivät ole, jos laittaa nuo kukat. Ovat lähinnä hameiden, tunikoiden ja legginsien kanssa pidettävät. Eivät jää piiloon lahkeisiin. Tai voihan ne toki housujen päälle vetää myös nuo varret. Mutta minusta ne pitää olla näkyvissä. Ison työn tuolosta ei saa piilottaa!
Minun väriyhdistelmä tällä kertaa nämä. Vaaleanpunaista, lilaa kahdessa eri sävyssä, jenkkaa, valkoista ja harmaata. Varsinaisten Anelmaisten kärkikavennus ei tahdo istua minun jalkaani. Tällä kertaa kokeilin loppujen silmukoiden silmukoimista.

Malli: Anelmaiset Novitan 2. sukkalehdestä, Anelma Kervinen
Lanka: Novita 7 veljestä eri värejä, yhteensä 235 g
Puikot: Prym Bambuiset nro 3,5

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.