perjantai 29. joulukuuta 2017

En gång - alltid

Joulukutomuksista toiseksi viimeisenä valmistuneet kutomukset olivatkin aika haasteelliset. Sain yllättäen pyynnön, jossa toiveena oli HIFK:n sukat. Sukille etsittiin kutojaa ja niin ne lopulta päätyivät minun puikoille vihjeiden kautta. Ihmeellinen on tuo sosiaalinen media. Malli oli haasteellinen, mutta ehkä siksi niin kutkuttava ja otin sen toteuttaakseni, vaikkei jouluun enää pitkälti ollutkaan. Sukat kuitenkin valmistuivat ihan ajallaan ja ehtivät pakettiin käärittäväksi.
Perehdyin saamani kuvan mallisukkiin, valmista ohjetta en netistä löytänyt. Kuva vain ja toisiin sukkiin oleva kilven kuva. Aikaakaan ei liiemmälti ollut, että olisi oman piirtänyt. Kaaviot olivat kuitenkin miesten sukkiin ja näistä piti tulla pienempää kokoa, joten jouduin soveltamaan aika tavalla. Sukissa opettelin itselleni uuden tekniikan eli intarsian neulomisen pyörönä. Saikin olla aika tarkkana, että kerrokset pysyi koko ajan samoina kaikissa värilohkoissa. Välillä mukana oli kolme väriä, välillä kaksi. Intarsian kyllä tasona tiesin teoriassa, mutta en ollut sitä koskaan pyörönä neulonut.
Sukat valmistuivat kyllä ajoissa, vaikka pelkäsinkin hieman lyhyen aikataulun olevan liian tiukka. Töissäkin oli suht kiirettä samalla aikajaksolla ja käsi temppuili kaikesta rasituksesta niin töiden kuin harrastuksen puoleltakin. Itse olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen ja uuteen, hallinnassa olevaan tekniikkaan. Kilvessä on siis jokainen väri neulottu omanaan, langat ei kulje toisten takana. Ainoastaan harmaa osuus on kirjailtu kilvessä ja sukkien kärjessä se on kudottu kirjoneuleena. Kirjaimia on muuten hankala saada näyttämään siltä, että olisivat puoliympyrässä tuossa kilvessä. Taisi sukkien saajakin olla tyytyväinen sukkiinsa.
Malli: HIFK-sukat, koko 38-39
Lanka: Novita 7 veljestä tumma sininen, valkoinen, harmaa sekä punainen, 140 g
Puikot: nro 3,5

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.