lauantai 30. joulukuuta 2017

Joululahja välipäivinä

Vaikka kudoin hyvin ahkerasti ennen joulua, jäi silti yksi (tai kaksi tai oikeastaan kolme) lahjaa kudottavaksi joulun jälkeen. Nämä oikeastaan tiesin jo heti, ettei ehdi jouluksi. Saajilleen sopi järjestely vallan mainiosti.

Tyttäreni sai jo monta vuotta sitten kutomani Kainuun kukkalapaset tehtynä Teetee Pallaksesta. Lapaset ovat olleet hyvin mieluisat ja kestäneet käyttöä. Kudottu mitä ilmeisemmin vuonna 2011 tai 2010. Toinen vain hukkui Kuopion busseihin ja minulta toivottiin jo viime jouluna uutta paria vajaan tilalle. En vain saanut sitä viime jouluna puikoille. Tänä jouluna tuli jälleen kaino pyyntö, että kutoisinko uuden parin hänelle. Ja nimenomaan tuosta langasta ja nuo kukkalapaset. Ei tarvitse löytyä aattona paketista, vaan voin kuulemma tehdä sellaiset välipäivinä. Hukkuneen parikin on vielä tallella, kaiken varalta.
Niin sitten tapaninpäivänä aloitin tämän hartaasti toivotun lapasmallin tekemisen. Ihan samaa sinistä ei enää varastoissani ollut kuin tuo vanha on ollut, uudempaa kyllä löytyi, joten en voinut tehdä myös paria sille hukkuneen lapasen kaverille. Ymmärrän hyvin, että tyttäreni halusi langaksi juuri tuon Pallaksen. Minulla on siitä lapaset tuolla Kainuun kukkalapasten toisenpuolen kuviolla ja niistä en malttaisi millään luopua. Ovat niin ihanan lämpimät.

Omat lapaseni olen kutonut toiselle tyttärelleni kutomien lapasten loppukeristä varmaan jo vuonna 2011 tai jopa aiemmin. Siitä lähtien olen pitänyt lähinnä vain niitä. Viime talvena jo ajattelin, että pitäisi uudet tehdä, mutta en ole vielä toimeen ryhtynyt. Hyvin on siis lapaset kestänyt. Tänäkin vuonna kaivoin ne uhkauksistani huolimatta jokapäiväiseen käyttöön. Lanka on siis aivan mainio lapaskäyttöön.
Uudet Kainuut olivat tälläkin kertaa mieluisat ja lähtivät tytön mukana joululomalta kohti opiskelupaikkakuntaa. Toivottavasti pysyvät nyt tallessa. Mielissään tyttö ainakin oli lapasistaan.

Malli: Kainuun kukkalapanen, perinnemalli
Lanka: Teetee Pallas, 66 g
Puikot: Bambuiset nro 3.

5 kommenttia:

 1. Kauniit ovat lapaset ❤️Itselläni ei riittäisi taito eikä keskittyminen tuollaisiin, siksi niitä niin ihailenkin.

  VastaaPoista
 2. Ihana ja odotettu lahja. :) Tää on kyllä tosi kaunis lapasmalli.

  VastaaPoista
 3. Kauniit. Pitänee itsekkin kokeilla teeteestä. Kahdet kainuuklaiset olen itse tehnyt. Äidille ja itselle. Nyt pitäisi itselle uudet tehdä kun koiranpenikka järsi liian ilmavaksi edelliset :/

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset, tykkään erityisesti väreistä! :) Eipä sinun tarvinnut miettiä, onko lahjassasi mieleinen malli. Olipa hyvä mainospuhe Pallaksesta. Olen siitä jotain tehnytkin, mutta ei ole itsellä ollut käytössä. Taitaa nytkin kaapista löytyä kerä tai pari, joten taidan tehdä itselle jotain kokeeksi. ;)
  Oikein ihanaa uutta vuotta ja mukavia käsityöhetkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.