torstai 28. joulukuuta 2017

Lahjayllätyksiä

Joulun alla tuli kudottua ahkeraan tahtiin paketteihin piilotettavaa. Osasta en ehtinyt edes kuvaa ottaa ja tarkemmat neuletiedotkin jäivät vähän huonolle kirjaamiselle. Neuleet piti ajoissa lähettää, että ehtivät saajilleen ennen joulua ja niin jäi tärkeät asiat kirjaamatta ylös aivan epähuomiossa. Kuvatkin tulivat välillä mitä sattuu, kun aamuhämärissä, ennen töihin lähtöä, neuleita kuvailin. Uutta vain aina puikoille, että ehtisin koko listani läpi kutoa. Mutta muistellaan vielä tässä, mitä kaikkea sitä tuli näitä tuttujakin neuleita tehtyä.
Yksi musiikkiystävä lisää, jonka pakettien joukosta paljastui myös nämä musiikkisukat. Lankana Novitan 7 veljestä ja näihin yksilöihin sitä meni 278 g. Nämä ovat isotöiset kudottavat ja aikaa menee paljon. Mutta aina sitä on yhtä tyytyväinen, kun sukat valmistuu ja saa ne kasteltua ja oiottua mittoihinsa kuivumaan.
Musiikkiaihetta löytyi myös lapasista. Näissä tein tuon lapasen sisäpuolen vähän eri tavalla kuin edellisissä. Tällä kertaa pysyraitoja. Lapasista tuli näin hieman kapeammat kuin tuolla tavalla mitä peukut on näissä. Lankana Novita 7 veljestä ja sitä kului 90 g. Puikot 3,25 Zingit. Tuli tiiviimpi pinta, ei tuule niin hyvin läpi.
Sisareni nuorempi tytär sai lahjaksi nämä iki-ihanat klassikot puhtaanvalkoisina. Lankana Gjestalin Maija ja sitä meni 177 g. Koko 38. Mallijalkani eivät ehtineet kuvaan, joten vain tylsiä kuvia sukista. Nämä sukat valmistuivatkin ihan muutama päivä ennen joulua. Mutta ehdinpä vain. Tein lisäksi muutamat muutkin klassikot, joten niitä on löytynyt vähän eri sävyisinä useammastakin paketista.

Jäihän sitä jotain kutomattakin, kun ei kaikkea hyvästä tahdosta huolimatta onnistunut tekemään. Pitkät päivät ja kokoukset töissäkin haittasivat tavallista enemmän. Onneksi vuosi on jälleen täynnä synttäreitä, joihin voi kääräistä jotain siihen mennessä valmistunutta. Yksi tärkeä paketti sai kuitenkin kaikesta huolimatta täytettä ja tonttu sai jälleen toimitettua varhain aattoaamuna pienen sukkapaketin sisareni postilaatikkoon aamulehden kylkiäiseksi.

10 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.