sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uudenvuoden traktoriralli

Miehille on minusta aivan tajuttoman vähän erilaisia sukkamalleja. Vain sellaisia ihan tavallisia, mutta jotain kivaakin niissä saisi minusta olla. Olisivat ainakin mukavemmat kutoa, kun olisi joku juju mukana. Nyt oli tarve kutoa yhdet musta-harmaat ja malli oli todella hukassa.
Pinterestistä sitten löytyi ihan kiva traktori ja siitä suunnittelemaan. Pohjaksi otin ihan perussukan ohjeen. Minun käsialalle ovat kyllä aika tiukkoja nuo perusohjeet, joten hassusti näissäkin kävi. Sukat eivät menneet mieheni kapeaan 42 jalkaan kuin just. Kutsuin tyttäreni sovittamaan ja hänen 38 nämä olivat ihan hyvät varresta, Jalkaterä oli vähän pitkä, mutta voin kuvitella nämä hoikan, kapeajalkaisen nuorenmiehen jalkaan istuvan kuin tehdyt. Jalkaterää pystyy toki lyhentämään sopivaksi.

Hetken piti kyllä miettiä, että miten tästä eteenpäin. Purkamaankaan en viitsisi ruveta, kun uskoisin näille silti käyttäjän löytyvän. Mutta nyt olleeseen tarpeeseen nämä eivät sopineet. Tässä vaiheessa voisin sanoa, että ketutti kyllä suuresti. Eivät ne kutoessa niin kapeilta näyttäneet. Aika rupesi olemaan myös vähissä. Kuvassa olevia sukkia ei ole vielä kostutettu, joten ovat suoraan neulomisen jäljiltä. Kuvio tuosta hieman tasoittuu vielä. Näissä näkyy musta hieman tuosta edestä, kun on pitkät langanjuoksut nurjalla. Joten korjattavaakin oli.
Yö siinä piti nukkua ja aamulla aloittaa mielestäni aivan hurjilla silmukkamäärillä. Alussa 60 ja kuviossa 64, jonka kavensin sitten kuvion jälkeen 60 silmukkaan. Yleensä laitan naisten ohuesta langasta oleviin sukkiin tuollaiset silmukkamäärät. Lankaakin kun oli vielä just sopivasti, että niistä saisi toisen parin kudottua. Tummempaa harmaata hieman jännitin, mutta riitti sekin. Silmukoiden hurjasta määrästä huolimatta nämä olivat varresta sopivat mieheni jalkaan. Jalkaterä on pidempi kuin hän tarvitsee, mutta tarve olikin hieman suurempaan jalkaan. Tässä vaiheessa olin ihan tyytyväinen, että aloitin uuden sukkaparin tekemisen. Näissä sukissa tein tuohon traktorien väliin nurjalla nuo langanjuoksut tikapuutekniikalla ja ne ei näy nyt laisinkaan oikealle puolelle.
Varressa traktorit kiertää kehää, kaksi traktoria peräkkäin ja toisessa jalassa toisin päin. Varsinaista traktorirallia. Mutta koneista pitävällä miehelle nämä meneekin. Uskoisin isompienkin poikien tykkäävän traktoreista sukissaan, kun pienet miehet on niihin aivan hullaantuneita. Isommille vain isommat traktorit.
Malli: Traktoriralli, koot 39-40 ja 43-44
Lanka: Novita 7 veljestä kahta eri harmaata sekä mustaa, 141 g ja 165 g
Puikot: Zing 3,25

3 kommenttia:

 1. Kivoja traktori sukkia. Minä neuloin pari vuotta sitten isälleni ja veljelleni tarktorisukat ja menestys oli suuri. Varsinkin isäni tykkäsi niistä kovasti.

  VastaaPoista
 2. Ihanat traktorisukat, meillä olis kans kaksi poikaa jotka haluaisivat tollaset sukat. Pitäiskö opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa tehdä poikien mieliksi tai pyytää jotakuta muuta neulomaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.