perjantai 27. syyskuuta 2013

Kuplia nurin ja oikein

Kaksi päivää luentoja, joissa tämä neuloja keskittyy parhaiten kutomalla. Ensimmäisenä päivänä jatkui kyhäilysukka vallan mainiosti, mutta oli liian iso otettavaksi mukaan toisena päivänä. Olisi myös loppunut kesken päivän, joten olisi pitänyt olla sitten toinenkin neule mukana. Joten tänään tulostin aamulla tämän kämmekkään ohjeen, nappasin ensimmäisen lankakerän, mikä löytyi sekä puikot ja otin mukaani junaan. Päivästä jäi varmasti paljon enemmän mieleeni kutomalla näitä kuin kädet toimettomina istuen. Aivan kuin sitoisin silmukoihin muistiinpanot. Kuvassa vasemmalla malli oikein päin ja oikealla nurja puoli päällä.

Ensimmäisen kämmekkään valmistuttua käänsin sen nurin päätelläkseni langat. Tajusin kuitenkin miten paljon kauniimmalta tuo kuvio näytti nurjalta puolen ja niinpä päättelinkin langat neuleen oikealle puolella ottaen nurjan puolen käyttöön päällipuolena. Päivän mittaan sain molemmat kämmekkään niin pitkälle kuin mitä minulla oli lankaa mukana. Samaa lankaa ei ollut kuin tuo kerä, joten kotona etsin lähes samansävyisen langanlopun ja tein peukalon oman mallin mukaan. Tämä ei rullaudu. Tulostamani ohjeen annoin ensimmäisen kämmekkään valmistuttua kurssikaverille.
Minä taidan näitä käyttää näin päin. Kuviosta muodostuu kaunis kennokuvio, jota tein pidemmälti kuin ohjeessa. Lanka olisi riittänyt ihan hyvin, jollen olisi jatkanut mallia. En kuitenkaan pidä siitä, että varren joustin nousee käden päälle, vaan sen pitää jäädä selvästi ranteeseen.

Malli: Kuplikkaat (rav) by Iris Inkinen nurinpäin ja aika paljon muokattuna.
Lanka: Regia 8-fädig, väri 02070, 50 g lisälangan kanssa.
Puikot: Nro 3 ja 3,5 addit

Asioita kannattaa aina katsella monelta kantilta.

10 kommenttia:

  1. Kauneus on katsojan silmissä - minusta nätit molemmin päin :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniit, minustakin tuo "nurja" puoli on näyttävämpi :)
    Tuo sinun tekemäsi peukalokin "istuu" malliin oikein hyvin!

    VastaaPoista
  3. Nätti on nurin! Mietin hetken kun näin facessa vain tuon nurjan, että miten ihmeessä on tehty.... Nyt selvis. Jännä juttu muuten, oon monesti ihmetellyt että miks kukaan ei voi ymmärtää, kun selitän että voi paremmin keskittyä kun käsillä on muuta tekemistä, siis neule. Kouluaikanakin tenttiin oli ihan turha lukea, jos ei ollut samalla käsityötä käsissä... Ekan kerran törmäsin toiseen joka on samaa mieltä! Juuri näin.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa neulepintaa. varmasti ovat lämpimät.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  5. Lapasiinkin tuo malli varmaan sopisi. Itse en ole tottunut pitämään kämmeköitä. Nurjapuoli on todella kaunis.

    Nyt kun alkaa olla ajankohtaista kaivaa esiin tai tehdä uusia tuubihuiveja, niin onko sinulla jokin näppituntuma, miten on tuubin ympärysmitta, jos huivin kietaisee pariin kertaan kaulan ympärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä olen tehnyt sellaisen, että sen saa sopivasti kietaistua kaulan ympäri. Riippuu langan paksuudesta. Ja kovin väljää ei kannata tehdä, sillä neule yleensä venyy jonkin verran käytössä. Ei niin kovin tarkkaa mittaa ole, mitä langasta saa aikaan niin, ettei jäsii turhia jämiä.

      Poista
  6. Kauniit ovat kummin päin tahansa : )

    VastaaPoista
  7. Kaunis on tosiaan tuo malli nurjaltakin puolelta.

    VastaaPoista
  8. Kaunis neulepinta. Tästä sainkin uuden ohjeen. Kämmekkäät ovat käytännölliset myös syksyn suunnistuksissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.