torstai 24. lokakuuta 2013

Collect them all

Jälleen - kerran - taas - PÖLLÖJÄ. Tein viime lauantaina ensin tuon ylemmän parin, joka on sitä pienempää kokoa. Minusta siitä tuli kuitenkin liian pieni tarkoitukseeni, joten tekaisin samoilla väreillä tuon alemman parin sunnuntaina saaden sen pääteltyä maanantaina illalla ja nyt koko oli parempi. Koko viikonloppu siinä meni näitä tehdessä, mutta valmistuivat vaan. 
Saman langan sisällä on aina jotkut värit paksumpia ja jotkut ohkaisempia, joten saman kokoisia ei tule, vaikka yrittäisi. Ilmeisesti tuo lilan langan käsittely tekee langan ohuemmaksi, joten siitä tuli pienemmät ihan luonnostaan. Samasta langasta taas luonnonvalkoinen oli todella paksua, mutta sitä ei ilmeisesti niin paljon käsitelläkkään. Mitä luonnollisemmissa väreissä pysyy, sitä vähemmän niitä on käsitelty. Maailma on kuitenkin täynnä värejä, eri sävyisiä, joten niitä on aina kokeiltava, soinnutettava toisiinsa. Ja mitä kurjemmalta näyttää, sitä iloisempia värejä tai kauniimpia malleja on kokeiltava.

 Malli: Horatio and Oren
Lanka: Gjestal Janne, 74 g (lila), 76 g (bees) ja 65g (pieni lila).
Puikot: nro 2,75 ja 3 KnitPro.
Sisarussarjaan tein myös nuo vaaleat pöllöt. Hieman koko jälleen muuttui, mutta ei paljon. Ovat suurin piirtein saman kokoiset noiden isompien lilojen pöllöjen kanssa. Nämä vaaleat pöllöt valmistuivat eilen illalla.
Enkä ole vieläkään kyllästynyt näiden tekemiseen!

12 kommenttia:

 1. Kyllä sinun pöllösi ovat ihanuuksien ihanuuksia!

  VastaaPoista
 2. Ihanan siistiä saat neulottua, minun ensimmäisistä pöllöyrityksistä tuli niin kammottavan epäsiistit, että päätin suosiolla neuloa lapaset onteloneuleena. Ei niistäkään tosin näin siistit tulleet :-).

  VastaaPoista
 3. Siellähän alkaa olla jo melkoinen pöllölaakso ;) Ei näihin varmaan kyllästykään, ovat niin ihania.

  Olen ihmetellyt Nallen ja seiskaveikan osalta, kun tuntuu että langoissa on eroavaisuuksia. Joku kerä on karheampaa kuin toinen, joku taas paksumpaa. Tekeekö sen tosiaankin väri - vai ovatko uudet langat erilaisia kuin vanhat, kaapissa hyvin marinoituneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet langat ovat tosiaan erilaisia, kun ne hyvin marinoituneet. Ilmeisesti villa tulee eri paikasta ja on eri laatuista, menetelmät ja käsittelyaineet muuttuneet yms. Parhaimpia ovat ne marinoituneet veikat ja Nallet.

   Poista
 4. Eikä täällä kyllästytä näitä valmiita pöllösiä ihastelemaan :)

  VastaaPoista
 5. On kyllä hieno malli joten "ei pöllömpiä"

  VastaaPoista
 6. these are beautiful! Do you have a pattern or is it available on-line? thank you

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You can find it in Raverly: http://www.ravelry.com/patterns/library/horatio-and-oren

   Poista
 7. Aivan ihania:) Sain heti tilauksen tytöltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.