maanantai 21. lokakuuta 2013

Ideoita metsästämässä

Etsiessäni ideoita uuteen käsityöhön, mallineuleita tai vain ajan kuluksi selaan usein omaa käsityökirjastoani tai käsityölehtiä. Käsityölehdet säästänkin kansioissa tai koteloissa, joten niihin on helppo palata aina uudestaan. En malta heittää niitä roskiin, sillä tekniikat eivät katoa mihinkään. Sovellan niitä vain uusiin, ajanmukaisiin lankoihin ja malleihin. Yritän pitää lehteni siisteinä, sillä usein niistä koostuu kattava käsityökirjasto.

Mutta aina keksitään jotain uutta ja mielenkiintoista. En ole hetkeen tilannut juurikaan käsityölehtiä ja olinkin todella hämmästynyt, miten laaja valikoima nykyisin on tilattavissa erilaisia lehtiä. 

Vaikka netti on pullollaan toinen toistaan ihanampia käsityöohjeita, on siinä oma viehätyksensä, kun voi kahvikupin seurassa uppoutua uuteen käsityölehteen. Yllättävää kyllä, postin mukana tullut lehti inspiroi aloittamaan jälleen jotain uutta. Kokeilemaan, josko oppisin uuden tekniikan tai saisin tehtyä jonkin kivan mallin itselleni, lapsilleni tai vaikka lahjaksi. Lehti tulee selattua ilmestyttyään useaan kertaan ja kas vain, jotain uutta löytyy useinkin puikoille. Ei kai liene yllätys, että yöpöytälukemisinani on käsityö-, puutarha- tai sisustuslehti.
  
Joulu on tuota pikaa ja käsityö- ja sisustuslehtien maailmassa joulunumerot ovat yleensä aivan valloittavia ja inspiroivia luettavia. Jo kuvat ovat niin ihania, että niistä tulee jo joulumieli ja lahjavalmistelut voivat alkaa. Olisipa vain olisi aikaa tehdä ne kaikki ihanuudet.

5 kommenttia:

 1. Hei,
  Näyttäisi olevan samantyyliset iltalukemiset, hih, hihhh, kivaa ;)
  Käsityölehtiä vuodesta - 83 ja sisustushurahdus alkoi Koti ja keittiö -eka numerosta ja tietysti valkeat sisusteet... voih...
  t.
  U-P

  VastaaPoista
 2. Ideoista on suorastaan ruuhkaa. Minulla tahtoo käyddä niin, että löydän mallin, mutta tuleekin idea ja muuntelen oman pään mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi osa jää aina toteuttamatta... ehkä parhaimmat valikoituu siten joukosta.

   Poista
 3. Käsityölehtiä on kyllä todella paljon! Itse suosin irtonumeroita. On tullut monestit huomattua, että irtonumerot ovat alessa ja todellisuudessa maksat tilaajana lehdistä enemmän.. Onneksi käsityölehdet eivät ole niin täynnä mainoksia kuin naistenlehdet! Toivottavasti asia pysyykin näin! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on muutamaan otteeseen kaduttanut, kun pari vuotta sitten heitin lehtikeräykseen oikein urakalla vanhoja käsityölehtiä vuodelta kivi ja käpy. Eipä siinä tyhjäysinnossa tullut mieleen selata niitä läpi ja säästää edes parhaat... :( Aina niistä joku idea olisi poikinut vuosienkin jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.