tiistai 8. lokakuuta 2013

Messuilta ja muualta

Viime aikoina on käsityökirjastoni kasvanut näillä kirjoilla. Tai vihkonenhan tuo toinen on, mutta kumminkin. Tilasin Roosa Nauha sukkaohjevihon ja samalla heidän sesonkilankaansakkin, kun syyskuulla oli vielä postimaksuton mahdollisuus. Onneksi tilasin, sillä Seinäjoen käsityömessuilla olivat myyneet sekä vihon, että liki kaikki langat loppuun jo perjantaina. Miksiköhän vihkosia ja lankaa oli otettu niin vähän myyntiin? Kyllä täälläkin kudotaan ja ollaan halukkaita ostamaan ohjeita, vaikka vähän kauempana isolta kirkolta asutaan. Vihkosia olisi mennyt varmasti paljon enemmän kuten myös lankaa. Tölkkidesing -kirjan tilasin myös netistä. Melkoisiin hintoihin klipsulaukut muuten tulee, jos ajattelee sitä tölkkimäärää, joka pitää ostaa, että saa yhden laukun tehtyä. Leikittelimme ajatuksella, että jos ostaa tölkin klipsun takia ei itse juoman, niin hintoihin ne laukut tulee. Klipsuja menee yhteen laukkuun jopa yli 1000!
Samaan vähäiseen myyntivarastoon törmäsin Kauhavalla, Kangas-Aitassa, kun kävimme äitini kanssa siellä messumarkkinoilla. Laarit paistoivat messumarkkinoilla tyhjyyttään, ostettavat jäivät vähiin. Myymälän puolelta ostin pari erää tuota Inka alpakkalankaa. Käsityömessuilta taas löydin Filonan villalankaa edulliseen hintaan sekä tuo Dropsin uutuus, Alpaca Silk. Sen olen oppinut, että aina pitää näköjään hamstrata, kun lankaa on tarjolla. Ei täältä meiltä näitä lankoja saa kuin netistä tilaamalla.
Olen minä kutonutkin ja jotain pientä valmistui eilen. Jälleen kerran Horatiot. Tällä kertaa ruskean sävyisenä, vaikka kuvassa näyttääkin tuo pohja harmaalta. On oikeammin semmoinen ruskeanharmaa, nutria.

Malli: Horatio and Oren
Lanka: Vaalea ruskea Janne ja tumma ruskea Filona villalanka, 80 g.
Puikot: nro 2,75 ja 3 KnitPro.

13 kommenttia:

  1. Valitettavasti tuo hamstraaminen pitää täysin paikkaansa. Toisin sanoen lankaa on ostettava silloin, kun sitä saa tai kun sitä saa halvalla. Tästä tosin aiheutuu sellainen kierre, että lanakavarasto senkun paisuu ja paisuu... Mutta ei ainakaan harmita, että jäi ilman jotain tiettyä lankaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanat pöllölapaset, omani odottavat aina vain puikoille laittamista. Mitä tulee Roosa Nauha-lankoihin niin käsityöyhdistykset joutuivat tilaamaan toivomansa määrän jo keväällä. Silloin ei osattu täysin arvioida, että mallistosta ja sen langoista tulisi näin huippusuosittuja. Kuulemani mukaan kyseiset langat ovat kortilla vähän siellä sun täällä ja uuden erän värjääminen ei tapahdu ihan hetkessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi vain, kun arvioivat noin pahasti alakanttiin! Kolme messupäivää ja loppuvat jo ensimmäisenä kesken. Ei muuten ollut eka kerta, kun tänne oli varauduttu pienellä tarvikemäärällä. Minä onneksi sain omani, kun tilasin heti vihkosen huomattuani sen. Mutta moni muu jäi ilman. No, suurin osa malleista löytyy Taitopirkanmaan sivuilta, joten vain muutama ohje jää vihkosen varaan.

      Poista
  3. Roosa Nauha -lankojen ja sukkaohjevihkosen suosio on todellakin yllättänyt, Kuopion Taito Shopissakin alkoi olla jo viikko sitten kovin rajallinen värivalikoima, mm. harmaat ja luonnonvalkoinen olivat loppu. Minä ostin pari pinkkiä vyyhtiä ja tuo ohjelehdykkäkin minulla onneksi on, joten eiköhän jotain kirjoneuletta tule kokeiltua. Kaunis ruskea versio pöllölapasista (minäkin taidan ostaa ohjeen ja ryhtyä pöllöilemään).

    VastaaPoista
  4. Minä olen näitä Horatioita niin ihastellut vaan vielä(kään) en ole ohjetta hankkinut. Niin on kaiketi monta rautaa tulessa ettei kaikkea ennätä.
    Kauniita ne ovat ja sinulla kun vielä on niin kovain kaunis tuo käsialakin!
    Leppoisaa lokakuuta ja mukavia neulonta-aikoja :)

    VastaaPoista
  5. Itse huomasin saman tyhjyyden Kangas-Aitan alelaareissa :( Käytiin lauantaina iltapäivästä ja jokunen hassu parin euron kartio oli jäljellä, oli vähän turhauttavaa. Toki itse kaupan puolelta löytyi ostettavaa, mutta hintakin oli sen mukainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin jo torstaina iltapäivästä ja tilanne oli silloin jo joissakin laareissa: yksi vyyhti jäljellä tai viimeinen kartio menossa;( Aukioloajatkin olisivat voineet olla hieman pidemmät, kun matkasta kuitenkin tultiin iltapäivällä. Ei varmaan tarvii ensi vuonna mennä sen valikoiman perässä.

      Poista
  6. Hei, minkäkokoiset nuista lapasista tuli? Yritän saada aikaiseksi pienet ja isommat lapsen lapaset ja aikuisia myös. Ja onko nuo tehty aikuisen vai lapsen ohjeella... Tosi kauniita väriyhdistelmiä siulla!

    VastaaPoista
  7. Nuo on tehty aikuisen koolla, sopii n. 7.5-8 käteen minun käsialalla. Kokoa voi säätää langan paksuudella ja puikkokoolla. Tein sen lasten mallin ohuemmasta ja paksummasta langasta ja meni hyvinkin eri kokoisiin kätösiin.

    VastaaPoista
  8. Onpa nätit noi pöllölapaset. toi alpakka lanka on varmasti ihana pitää, luulisin :)
    Mä en käynyt messuilla ollenkaan, onneksi, olis vaan eurot vinkuneet kukkarosta pois :) :)!!!

    VastaaPoista
  9. Nuo pöllölapaset ovat suloisen näköisiä.

    VastaaPoista
  10. Ihanat pöllölapaset.

    Vinkkinä semmoinen, että jos enemmän haluaa virkkailla noita klipsu-laukkuja niin kierrätysklipsuja (tölkeistä kerättyjä) voi ostaa esim. ebay:stä kilohinnalla isomman satsin kerralla. Oma siskoni tilasi klipsuja isomman määrän, kun halusi virkata klipsulaukun, ei tarvinnut itse ostaa sitten niitä satoja tölkkejä vaan pääsi suoraan asiaan eikä materiaali loppunut kesken.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.