tiistai 5. marraskuuta 2013

Mökkireissulla raitaa

Kävimme viikonloppuna mökillä ja matkalankoina minulla oli vaaleanharmaita ja valkoisia keriä. Viikonlopun aikana niistä neuloutui kasa raitaisia sukkia. Yksi oli valmiina lähtiessä, mutta menomatka oli niin pimeää, ettei voinut neuloa. En käytä otsalamppua, etten häiritse kuljettajaa. Mökillä olikin sitten suurempi into kutoa, kun oli matkan istunut toimettomana. Ja niin syntyi raitaisia sukkia kolme paria hieman eri kokoisina. Mökillä niistä valmistui kolme sukkaa.
Paluumatkalla sunnuntaina kudoin vielä noin puolitoista sukkaa. Matkaan sentään uppoaa sellainen 7 tuntia, joten kyllä siinä ajassa jo jotain saa aikaiseksi. Tosin jälleen toisessa päässä oli niin pimeää, että kudin piti laittaa sivuun ja tuijotella vain pimeää iltaa. Marraskuu on varmasti yksi pimeimmistä kuukausista. Tämä kuvaaminenkin on mitä sattuu. Viimeisen sukan sain valmiiksi eilen.
Malli: oma perussukka raidoilla, 2o2n
Lanka: Novita 7 veljestä, 124g, 125 g, 126 g, yhteensä 375 g
Puikot: KnitPro nro 3 ja 3,25

Minulta on kyselty, että miten teen tuon värinvaihdoin näissä raitasukissa, ettei kerrosten väliin jää pykälää. Yritin selvittää sitä itselleni näissä sukissa, mutta en osaa muuta sanoa kuin että kiristän vain silmukat tasakokoisiksi. Ehkä aavistus jää pykälää, mutta ei sitä juoksussa huomaa. Siihen kohtaan olen nähnyt monen monta ohjetta netissä, mutta en minä siinä mitää erityistä käytä. Kudon vain siten, että jää tasainen jälki.

9 kommenttia:

 1. Ihana trio, kauniin rauhalliset värit :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Minäkin olen törmännyt joskus johonkin ohjeeseen.

  VastaaPoista
 3. Värit sopivat hyviin yhteen. Tykkään aina katsella ison pinon valmiit sukat ☺

  VastaaPoista
 4. Olet sinä nopea neuloja. Kyllä harmaakin on kaunis väri villalangassa. Minulla sattui olemaan kotona vaaleanharmaata ja keskiharmaata seiskaveikkaa ja rupesin niistä tekemään palmikkolapasia jouluksi.

  VastaaPoista
 5. Ihanuuksia. Olet sinä vaan tosi tuottelias... että nämä mökkireissulla....

  VastaaPoista
 6. Jo on puikot suihkinut. Kovin olet nopea puikkojen heiluttelija!

  VastaaPoista
 7. Huhhuh mikä vauhti taas! Ääntä nopeampaa kutomista :D

  VastaaPoista
 8. Kauniita sukkia ja vauhdilla! Meillä on nykyisin työnjako niin, että kun kuljemme yhdessä, ajovuoro on minulla, joten aikaa kutomiselle ei jää siinäkään. Ja hartiat jumittaa jatkuvasti!

  VastaaPoista
 9. Nurjaan silmukkaan se pykä tuleekin. Jostain blogista luin, että kun väri vaihtuu, niin ensimmäinen kerros kudotaan kaikki silmukat oikein ja sitten resoria. Kauniita sukkia osaat tehdä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.