maanantai 18. marraskuuta 2013

Pöllökansaa messuilla

Kävimme Tampereen käsityömessuilla lauantaina. Lähtö oli aamulla puoli kuudelta täältä ja perillä oltiin messujen alkuun. Matkat meni ihan mukavasti ja Tampereen päässä autojono messupaikalla sujui jouhevasti, jonotus itse halliin sujuu myös melko joutuin. Aluksi pääsimme kiertämään näyttelyosastoja ihan mukavasti, mutta voi sitä muutaman tunnin kuluttua ollutta väkimäärää. Halli oli mustanaan kansaa, eteneminen hidastui tyystin ja ostoshalutkin kaikkosivat jatkuvan jonottamisen jälkeen. Onneksi alussa oli ollut väljempää ja kädet täyttyivät kantamuksista. Lankaa kotiutui uusia pöllöjä ja vähän muitakin juttuja varten. Mutta ensi vuonna joko perjantaina tai sunnuntaina paikalle, aivan mahdoton tuo lauantain väkimäärä. Tänä vuonna oli kyllä onni, että oltiin lauantaina. Sunnuntainen Eino-myrsky olisi kyllä hyydyttänyt enemmät matkahalut.
TaitoPirkanmaan osastolla oli osasttu varautua Roosanauha -lankojen ja -vihkosten kanssa. Eivät taatusti loppuneet kesken, vaan koko ajan hyllyjä täydennettiin. Askarteluosastoilla kävi kuhina ja joillakin osastoilla jono aivan kiemurteli ihmisten odottaessa pääsyä kassalle. Mielenkiintoiset messut ja mukava reissu, kiitos vain matkaseuralle. Hauskaa oli.
Nämä pöllöt valmistuivat sittenkin pitkän viikonlopun aikana, vaikka aluksi tuntui viikonloppu menevän kaikkeen muuhun. Linnut ovat valmiina lentämään jälleen muualle.

Malli: Horatio and Oren
Lanka: Gjestal Janne, musta ja valkoinen, yhteensä 154 g
Puikot: KnitPro nro 2,75 ja 3

12 kommenttia:

 1. Parissa blogissa eilen kommentoin ja harmittelin, kun Oulun messuilla ei ollut Novitan osastoa, joka tuolla Tampereelle tuntui olevan suosittu tarjouksineen. Ja nyt kun mainitsit nuo Roosanauha-langat, niin eipä niitäkään Oulussa ollut.
  Pöllöt ihastuttaa aina vain. Jossain blogissa näin pöllölapaset, joissa oli sellaiset pienet korvat. Eri pöllölaji ilmeisesti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllölaji on sama. Teen kuitenkin ilman korvia, sillä minusta ne ovat tiellä.

   Poista
 2. Niin ihanat!
  Minä olen niin ihastunut näihin pöllölapasiin ;)
  Suvun kaikki nuoret saa tälläset, kolmet jo tehty ja kahdet vielä pitää tehdä.
  Yhdesti olen messuilla ollut ja ihanat olivat. Väkeä silloinkin tosi paljon, vaikka oli perjantai.
  Ihanaa viikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Huomasitko muuten Novitan ja Yhteishyvän lapaskilpailun lapasnäyttelyssä että joku oli osallistunut kisaan tommosilla pöllölapasilla xD Piti ottaa ihan kuva kun pisti niin silmään.

  Kuva täällä, klik

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ja monet Kainuun kukkalapaset sieltä löysin. Niitä lapasia en löytänyt, joilla itse osallistuin kisaan, vaikka kolmeen kertaan kävin lapaset läpi ystävättäreni kanssa. Luulin, että kilpailussa haettiin uusia malleja, mutta tässä kisassa taisikin olla tärkeämpiä ne tarinat, kun vanhoilla malleilla sijoituttiin.

   Poista
 4. On nuo pöllölapaset niin hyvännäköisiä. Kävin perjantaina messuilla, silloinkin oli väkeä, mutta hyvin pääsi tutustumaan osastoihin. Tampereen kädentaitomessut ovat parhaat lajissaan.

  VastaaPoista
 5. Mekin ihastelimme näitä pöllötumppuja ja muitakin pöllöjä messuilla.

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo pöllölapaset! Mistä tuo ohje on??

  VastaaPoista
 7. Kettusia ja pöllöjä :)
  Ihania ovat kaikki ja niitä täällä olen käynyt kurkkimassa vaikken sananjälkeä ole käynneistäni jättänytkään.
  Lauantain ruuhkassa tallustelin minäkin. Eipä osuttu yhtäaikaa samaan käytävään.

  VastaaPoista
 8. Näistäkin kiinnostaisi todella kovasti neulekuvion saaminen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horatio and Oren on maksullinen ohje Ravelryssä, siellä on kaaviot.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.