maanantai 20. tammikuuta 2014

Kaksipa lapasta

Kaksi suosittua lapasmallia on valmiina. Näistä ensin valmistui Nipsut ja sitten nuo pöllöt. Ihan mukava käsityörupeama viikonlopulle. Mukavaa vaihtelua välillä tehdä eri mallia sekä eri langoista. Tällä kertaa lankavalintani oli Gjestalin Janne. Lapasten saajan käsi on siro, joten valitsin hieman ohuempaa, mutta lämmintä lankaa.
Ja kyllähän näillä pakkasilla onkin mukava laittaa käteensä uudet, lämpimät lapaset. Minä itse ainakin etsin niitä kaikista lämpimimpiä ja töissä on vielä ranteenlämmittimet pitämässä kylmää loitolla. Ovatkin osoittautuneet mainioiksi tarvekaluiksi.
Posti saa nämä kohta kuljetettavakseen. Toivottavasti vastaanottaja tykkää, sillä sain valita pöllöhin värin omista varastoistani ja niin niihin tuli tämä sukulakun mieleen tuova väriyhdistelmä. Hieman se jännittää, kun tekee toiselle, että osuuko koko lähellekkään oikein ja tykkääkö saaja väreistä.
Nipsut menisi varmaan ilman noita kirjailujakin. Muistin jopa ottaa kuvan niistä ennen kuin rupesin värkkäämään silmiä ja tassuja.

Malli: Nipsut Kardemumman tapaan.
Lanka: Gjestal Janne, ruskea ja beessi, 77 g.
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

Malli: Horatio and Oren (Ravelry, maksullinen ohje)
Lanka: Gjestal Janne, ruosteenruskea ja musta, 78 g.
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

7 kommenttia:

 1. Aivan ihania lapasia! Varmasti lämmittävät sekä käsiä että mieltä!

  VastaaPoista
 2. Niin söpöt ovat Nipsutkin! Aina vaan jaksan hämmästellä, miten sinä voit olla näin tuottelias! Itsellä on ollut vanttuut (=lapaset) olleet ranneresorin kohdalla jo kaksi viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihan huiput lapaset! Toisille neulominen on kyllä aina vähän jännää... jos sittenkään kaikki ei ole kohdallaan... Mutta uskoisin, että sinulla ei ole syytä huoleen!

  VastaaPoista
 4. Mie jo aattelin, että onko Nipsu-lapasen toisella puolen Nipsun selkäpuoli. Se olikin tyyppi vailla kirjailuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä harkinnut tuota taustaa tuonne toiselle puolen, ei olis temppu eikä mikään tehdä.

   Poista
 5. Nää on kyllä niin ihania nää sun lapasesi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.