lauantai 25. tammikuuta 2014

Neulotut pitsisukat

Suuret kiitokset kaikille onnitteluista. On se vain ihmeellinen asia nähdä oma neuleensa lehdessä ja vielä ohje tehtynä siihen. Jotenkin ne ohjeet yleensä ovat jotenkin etäisiä, ne vain tulevat jostain, aivan kuin tyhjästä eikä niitä ajattele sen enempää. Mutta kun on itse nähnyt sen suunnittelun vaivan, kokeilemiset ja sitten pääsee tuollaiseen julkaisuun, niin kyllä se tuntuu aivan hirmu mukavalta. Voin sanoa, että yksi haaveeni pääsi toteutumaan. Vaikka sen suhteen on ollutkin jännittävää, olen minä ehtinyt uusiakin töitä tehdä. Muutama on valmiina ja tässä pääsee esittelyyn yksi.
Välillä vähän pitsineuletta punaisiin sukkiin. Punainen väri on sitten vaikea kuvattava niin ulkona kuin sisälläkin. Miten lie hehkuu aina niin iloisena, ettei tahdo kunnon kuvaa saada. Sukat piti olla ihan helppo juttu ja tehdä ohjeen mukaan, mutta ei kaikki mene aina niin. Aluksi tein juuri ohjeen mukaisesti, mutta jotenkin tuntui, että tulee kapea ja pitsi ei ollut minusta kauniin näköistä. Purin melkein yhden pitsineuleosuuden verran, vaihoin 0.25 numeroa pienempiin puikkoihin ja jatkoin vähän suuremmalla silmukkamäärällä. Nyt rupesi neulos näyttämään minusta hyvältä. Minun käsialaani sopivalta.

Sukan lapa piti olla tietyn mittainen ennen kavennusten alkua. Onneksi olin kuullut omistajan kengänkoon, joten vähän epäilin mittaa. Kavennukset kun voidaan tehdä hyvin eri tavoin. Vertailin myös sukkamittataulukoihin hakien vahvistusta omalle ajatukselleni. Ja niin pääsin jälleen purkamaan, kun sain kotiin 42 numeron jalan, millä kokeilla. Liian pitkä oli tulossa. Jälleen joitakin senttejä purkuun.
Toinen sukka olikin helppo tehdä, kun ensimmäisen kanssa oli kaiken kokeillut ja tehnyt kahteen kertaan. Sukat valmistuivat jo hyvissä ajoin keskiviikkona menneellä viikolla, mutta ehdin nyt vasta kuvaamaan niitä. Langan kanssa jännitin hieman, eikä sitä paljon kerästä jäänytkään. Aika tarkkaan laskettu tähän kokoon. Pakkanen on lähes hellittänyt, ulkona ei ollut kuin -3 astetta, joten ilma oli ainakin mukava kuvaajalle.
Malli: Neulotut villaiset pitsisukat, Novita Talvi 2009, Eeva Korhonen, (myös Ravelry).
Omani tein 52 silmukalla, lisäten 3 silmukkaa pitsineuleen alussa 
ja kaventaen ne pois lopussa, koko 41
Lanka: Novita 7 veljestä, punainen, 140 g.
Puikot: KnitPro 3,25

9 kommenttia:

 1. Ihanan väriset! Ja muutamat tuolla mallilla tehneenä sanoisin myös et ihanat jalassa. Isommalla puikolla tein iteki ku normisti veikkaa neulosin.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat ja hyvä kun laitoit tuon lehden ylös, mulla on toinen turkoosin värinen sukka tehtynä ja toinen pitsikuviossa, mutta ohje on hukassa, enkä ole löytänyt sitä mistään. Nää sukat on ollu telakalla varmaan parisen vuotta, mutta nyt saan tehtyä parin ensimmäiselle. Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy tosiaan Novitan nettisivuilta. Joten nyt varmaan saat parin sukallesi ;)

   Poista
 3. Onnittelut mallin julkaisemisesta! Onpa kiva, kun "tutun" malli on lehdessä! Täytyy hankkia tuo lehti. Hienot ovat myös nuo punaiset sukat.

  VastaaPoista
 4. Samalla ohjeella olen neulonut. Lempparisukkani. :)

  VastaaPoista
 5. Tämäpä kuulostaakin hyvältä mallilta - ja näyttää myös. Punainen lämmittää niin varpaita kuin mieltäkin, kauniit.

  VastaaPoista
 6. miulla on puikoilla jo tulossa siun ruusulapaset. todella kivaa neulottavaa. sopivasti vaihtelua..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.