torstai 9. lokakuuta 2014

Pikkumiehelle oma Seepraraitainen sukka

Pienelle pikkumiehelle oma jättisukka ja mahdollisimman pian. Siinä tiistaina saamani pyyntö. Maailma on niin vilpoinen pienelle, alle kolmekiloiselle. Syksyn kostea ja kolea ilma on vastassa. Heltyyhän siinä ja siirtää muut työt sivuun, etsii ohjeen ja ryhtyy kutomaan jättisukkaa. Kaivoin kaapistani Dropsin Nepalit ja niitä löytyi valkoisena ja tummanharmaana ja lankaakin tuntui olevan ihan riittävästi yhteen sukkaan. Värit sopi vauvan äidille. Kätilöiden jättisukan summittaisilla ohjeilla ryhdyin tiistaina illalla kutomaan sukkaa ja sainkin tehtyä varresta liki puolet. Loput tein keskiviikkoiltana ja torstaita vasten yöllä.

Raidoittelin harmaalla vähän miten vain, sillä en halunnut mitenkään säännöllisiä raitoja. Lankakin riitti siten paremmin. Jossain lapaa kutoessa vilahti mieleeni, että tämähän on kuin seepra. Toista samanlaista raidoitusta tuskin tulee vastaan. Lanka sisältää alpakkaa ja oli lämmin kutoa. Toivottavasti lämmittää pikkumiestäkin koleassa syksyssä. Lämpimin ajatuksin se on ainakin kudottu.

Sukka valmistui torstaina puoli kahden maissa yöllä, aamulla pistän sen mieheni mukana pussissa menemään jo eteenpäin. Paljon ei yön tunteina ehtinyt kuvaan asetella, mutta siinä se nyt on. Valmiina ja langatkin on päätelty, mutta neuletta ei sitten muuten ehtinyt mitenkään oikomaan. Suoraan puikoilta käyttöön.

Malli: Jättisukan summittaista ohjetta muokaten.
Lanka: Drops Nepal värit 1101 ja 0506, 181 g
Puikot: Bambuiset nro 4,5 ja pyöröt nro 4,5 kantapäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.