tiistai 21. lokakuuta 2014

Villakapalo vastasyntyneelle

Eräs pikkumies tarvitsee lämmintä. Tämä villakapalo on kyllä mainio ihan pienten lasten lämmittimenä niin kauan kun pääasiassa nukkuvat. Isolta tämä näyttää mallin päällä, mutta malli on Baby Born -nukke, joka on aika pieni vauva. Ohjeita vastaavaan löytyy hakemalla toukkapussi. Tämä on jonkin verran muokattu langan mukaan.
Kudoin putken, jonka jalkopäähän pujotin virkkaamalla tehdyn nyörin. Toiseen päähän pääteltiin silmukoita keskeltä ja jatkettiin huppuosa. Vauvan voi pukea tästä pääaukosta tähän kapaloon. Lanka on lämmintä alpakkalankaa, joten kutojalla oli lämmin tätä tehdessä. Vauvalla varmasti myös, kun tuolla sisällä köllöttelee. Jännitystäkin piisasi, sillä varastoistani löytyneet Nepal-kerät hieman rajoittivat. Raidoittelin vähän jatkaakseni langan riittävyyttää ja ei tätä kovin pitkät pätkät lopulta jäljelle jäänyt, kun työ oli valmis.
Malli: Toukkapussi
Lanka: Drops Nepal, bees ja valkoinen, 176 g.
Puikot: Nro 4,5 bambupuikot.

Tämä on kiva ja käytännöllinen lahja ihan vastasyntyneelle talvivauvalle. Ja villakapalo ehdottomasti jo mukaan sairaalaan vauvan syntyessä. Voi käyttää jo omaa siellä. Hyvä idea, jos on vauvoja tulossa lähipiiriin.

3 kommenttia:

  1. Tämä on hieno idea! Itse olen kanssa tehnyt yhden lahjaksi, ja oli kuulemma aivan loistava käytössä! Tuo minun neulomani tuli kesävauvalle, joten neuloin sen pehmeästä bambulangasta.

    VastaaPoista
  2. Aika ihana. Kaverille olis tulossa talvivauva, tämmöisen voisikin tehdä sille :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.