keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Pitsiä Kuopion reissulla

Pistäydyin Kuopiossa opiskelijaa katsomassa tässä eräänä viikonloppuna. Matkaan uppoaa useampi tunti, joten autossa on hyvin aikaa neuloa. Maisemat ovat kyllä kauniit, kun ollaan ajettu noin puolitoista tuntia kotoa. Varsinkin nyt oli todella värikkäät ruskamaisemat. Tie ei ole vielä niin kauhean tuttu, kun ei olla montaa kertaa käyty, joten katseltavaakin piisaa. Matkaneuleena oli tutut harmaat polvisukat. Samalla pääsin kuvaamaan sukkia pitkästä aikaa ja testaamaan, että koko oli oikea. Käsityökopasta pilkistää nuo matkaneuleet ja takana koppa tyttärelle.
Hyvältähän ne näytti. Vein samalla lankaa varastoistani opiskelijan käsitöihin. Tein myös puikkoputken, jossa voi puikkojaan säilyttää. Nykyisin on hyvät keinot ottaa äitiin yhteyttä ja tiedustella, miten joku kohta neulotaan. Eipä tuo tyttö kyllä usein ole joutunut apua kyselemään, hyvin tuntuu puikot pysyvän kädessä seuraavassakin polvessa molempien tyttöjen kohdalla.
Lankamenekit olen merkinnyt saldoon ja muut tiedot eivät ole edellisistä kerroista muuttuneetkaan. Puikot, malli ja lanka edelleen sama. Ehkä puikoille eksyy kohta jotain muutakin. Ohjeita olisi jälleen aika monta katsottuna.

12 kommenttia:

 1. Ihanat! Itse kun noita lankoja katsoo kaupassa, näyttää harmaa järkyttävän tylsälle ja sitten kuitenkin muut taiotte niistä upeita niinkuin esim nämä! Olet taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on yllättävän kaunis väri ja niin täynnä eri vivahteita. Kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Oliko näihin siis ohje jossain? Kauniit sukat, itsellenikin huolisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novitan sukkelehdestä löytyy tämä pitsisukka.

   Poista
  2. Jostain uudesta vai siitä parin vuoden takaisesta? mille langalle tämä on?

   Poista
  3. Siitä sukkalehdestä, jossa on ruskeapukuinen nainen kannessa. Ohje lehdessä on puuvillalangalle, mutta käy kyllä muillekkin langoille.

   Poista
 3. Olet kyllä ahkera! Näitäkin pitkiä pitsisukkia olet neulonut niin monet. Minusta on kiva nähdä niitä eri värisinä niin on helpompi päättää minkä värisenä itse tekisi.

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Ja mukavaa, että äidillä ja tyttärillä on sama harrastus!

  VastaaPoista
 5. Todella kiva malli. Ihanan väriset nämäkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.